Πελοπόννησος

Πανέμορφες αποδράσεις στην αγαπημένη Πελοπόννησο… [εικόνες]

Η αγαπημένη Πελοπόννησος είναι γεμάτη ιδιαίτερους προορισμούς για κάθε γούστο και δεν είναι τυχαίο που τα προηγούμενα χρόνια έφτανε το 100% πληρότητα σε διάφορες περιοχές της. Φέτος το καλοκαίρι, υπόσχεται να μας προσφέρει για άλλη μια φορά, αυτό που ξέρει καλά: χαλάρωση. Οι παρακάτω προορισμοί ενδείκνυνται ακριβώς γι’ αυτό.

Λιμένι, για το απόλυτο τιρκουάζ
Περίπου 5 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη, στην άγρια και πέτρινη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι είναι μια απαραίτητη στάση που πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε στα περίχωρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο λιμανάκι με έντονα τιρκουάζ νερά που αν και δεν έχει παραλία, το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο που απλώνει την πετσέτα του στα βράχια για να απολαύσει μια δροσερή βουτιά στα νερά του. Αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο της Αρεόπολης με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όπου θα δείτε και το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του, χαρίζοντας στον τόπο αίγλη παλιάς εποχής.

Καρδαμύλη, για παραμυθένια ατμόσφαιρα
Στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού κόλπου, το όμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό θα σας εντυπωσιάσει με το θεατρικό σκηνικό του που χαρακτηρίζεται από πολλές αντιθέσεις: από τη μία τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά του, τα κυπαρίσσια του, οι ελαιώνες και οι καταπράσινες πλαγιές και από την άλλη τα απόμακρα βουνά συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Καρδαμύλη, προέρχεται κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά τα σχέδια παραμένουν πιστά στις παραδοσιακές φόρμες. Εκεί θα δείτε παλιά σπίτια και πυργόσπιτα, γραφικά στενάκια και όμορφες γωνιές, ενώ στο χωριό και στη γύρω περιοχή θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως τα Ριτσά, βόρεια του οικισμού, με το χοντρό, λευκό βότσαλο, το Καλαμίτσι, με τα ψηλά κυπαρίσσια, τα βαθυγάλανα Δελφίνια, την παραλία της Καλογριάς κοντά στη Στούπα κ.ά.

Πύλος, για κοσμοπολίτικη απόδραση
Η Πύλος έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας τα τελευταία χρόνια και μετά τη λειτουργία του πολυτελούς Costa Navarino δέχεται και πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό. Το χαρακτηριστικό της είναι πως δίνει μια νησιώτικη αίσθηση στον επισκέπτη με αρχοντικό αέρα, ενώ τα κάστρα και τα διάσπαρτα μνημεία στην περιοχή της χαρίζουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Εκεί σας περιμένει το καλοδιατηρημένο Νιόκαστρο, το οποίο χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας για να ελέγχουν οι Τούρκοι τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, όπως και το Ανάκτορο του Νέστορα στα βόρεια, με θέα και πλήθος ευρημάτων. Κι αφού γνωρίσετε τον τόπο, βάλτε μαγιό και κατευθυνθείτε προς τις υπέροχες παραλίες της Μεσσηνίας, όπως την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά στα βόρεια της Πύλου, που κερδίζει παγκοσμίως τις εντυπώσεις.

Μονεμβασιά, για ρομαντικές καταστάσεις
Το διαμάντι του νομού Λακωνίας, η Μονεμβασιά, δεν γίνεται να μην αποτελέσει στάση σε κάποιον που θέλει να τριγυρίσει στην Πελοπόννησο και να ανακαλύψει κάθε σπιθαμή της. Ως καστροπολιτεία, η ατμόσφαιρά της είναι άκρως ρομαντική, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σκαλάκια, τα γραφικά ταβερνάκια και τη θάλασσα να απλώνεται στο βάθος. Στην Άνω Πόλη, που σήμερα είναι ακατοίκητη, θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, κι αν ανεβείτε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, θα φτάσετε στο ψηλότερο σημείο με την καλύτερη θέα. Μην παραλείψετε μια στάση στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού στην κεντρική πλατεία που αποτελεί εκκλησία-σύμβολο, αλλά και στο σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή,  Γιάννη Ρίτσου, δίπλα από την είσοδο του κάστρου. Για μπάνιο, μπορείτε να πάτε στο Πορτέλο, αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε, ενώ άλλες επιλογές σε κοντινή ακτίνα είναι η παραλία Κάκαβος στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς και η μικρή παραλία της Κούρκουλας, κλειστή από τρεις μεριές, θυμίζοντας φυσική πισίνα.

Παράλιο Άστρος, για διακοπές σαν παλιά
Χτισμένο στις πλαγιές του λόφου, το παράλιο Άστρος είναι ένα όμορφο, καλοκαιρινό και τουριστικό μέρος, που τα Σαββατοκύριακα γεμίζει κόσμο που αναζητά τη χαλάρωση σε ένα μέρος οικείο. Βολτάρετε στην παραλία του, θαυμάστε το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου και χαρείτε τη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σας. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην αμμουδερή παραλία του οικισμού ή να κατευθυνθείτε στον Aτσίγγανο, την παραλία Bερβένων και την παραλία του Αγίου Ανδρέα. Οι ψαροταβέρνες, τα εστιατόρια και οι καφετέριες μπροστά στη θάλασσα δεν λείπουν, αφού το μέρος είναι τουριστικό, ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί και υπαίθριο θέατρο με πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button