Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Ενεργός για συμπαίκτης του Αλαφούζου ο Θεοδωρόπουλος

Το «ναυάγιο», µε τη µετοχική είσοδο του Πιεµπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό (που θα επισηµοποιηθεί τον Γενάρη, στο κλείσιµο της ΑΜΚ), οδήγησε ξανά τις τελευταίες εβδοµάδες τον Γιάννη Αλαφούζο σε αναζήτηση «συµπαικτών» για τη χρηµατοδότηση της ΠΑΕ, προκειµένου να µειώσει το προσωπικό, οικονοµικό «βάρος»

Ηδη, δε, υπήρξε µια πρώτη «ενεργοποίηση» ανθρώπων που στήριξαν και τα προηγούµενα χρόνια τον µεγαλοµέτοχο του Παναθηναϊκού, όπως επί παραδείγµατι ο επιχειρηµατίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προσέφερε (νέα) «εξωτερική», οικονοµική ενίσχυση!

Προς τα τέλη της περασµένης εβδοµάδας, µαζί µε τη δόση της χορηγίας της «Chipita», ο κ. Θεοδωρόπουλος έδωσε και ένα επιπλέον ποσό (συνολικά 250.000€) για την ενίσχυση της οµάδας. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προτίθεται να συνδράµει και άλλο οικονοµικά έως το τέλος της χρονιάς, όπως έκανε και σε άλλες περιόδους της εξαετίας Αλαφούζου.

Ο 60χρονος επιχειρηµατίας (που βρίσκεται στην τελική ευθεία του τεράστιου deal πώλησης της «Chipita» στη «Mondelez») ουδέποτε έκρυψε, άλλωστε, τα παναθηναϊκά του συναισθήµατα. Και ουδείς λησµονεί πως πριν από ακριβώς έναν χρόνο (11-12/12/2017) -στο διάστηµα που ο Αλαφούζος είχε τραβήξει βίαια την «πρίζα» της χρηµατοδότησης στην ΠΑΕ-, ο Θεοδωρόπουλος έκανε κίνηση για να δηµιουργηθεί ένας οικονοµικός µηχανισµός µακροπρόθεσµης λύσης για τον Παναθηναϊκό, µε τους παλαίµαχους σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εντούτοις, λόγω των (εσφαλµένα) υψηλών προσδοκιών «άµεσης επίλυσης του οικονοµικού προβλήµατος», σταµάτησε µέσα σε 24 ώρες την τότε προσπάθεια, τονίζοντας σε δήλωσή του πως «…δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις ή και στις δυνατότητές µου η εξεύρεση µαγικής λύσης για την οµάδα µας».

Πλην της συγκεκριµένης συνδροµής, ο Αλαφούζος έχει κάνει και άλλες επαφές µε «βαριά πορτοφόλια» του ελληνικού «επιχειρείν» στην αναζήτηση «ενισχύσεων», χρησιµοποιώντας ως βασικά επιχειρήµατά του τη διαδικασία οικονοµικής εξυγίανσης της ΠΑΕ και το νέο αγωνιστικό πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη.

«Φάρµακο» για τον άξονα

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» «καθάρισαν» το µυαλό τους στο χθεσινό ρεπό και από το απόγευµα ξεκινούν ουσιαστικά την προετοιµασία για το κυριακάτικο παιχνίδι µε τον Ατρόµητο στο ΟΑΚΑ. «∆ιαβάζοντας» τα προβλήµατα που αντιµετώπισε ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία µατς µε Αρη και ΟΦΗ, την καταπόνηση του Κουρµπέλη και την κόπωση που αρχίζει να βγάζει ως «6άρι» και τη στοχευµένη πίεση των αντίπαλων οµάδων πάνω του, ο Γιώργος ∆ώνης έχει στο µυαλό του (και) την αλλαγή ρόλων του αρχηγού του «τριφυλλιού» µε τον Κάτσε. Με τον (πολύ πιο «φρέσκο») διεθνή Αλβανό µέσο να παίρνει πάνω του την ευθύνη της πρώτης πάσας και το «χτίσιµο» των «πράσινων» επιθέσεων.

Υπάρχει επίσης σκέψη να περάσει και ο Χατζηθεοδωρίδης στα χαφ (ως αριστερός εσωτερικός µέσος σε ρόµβο), για να ενταθούν τα «τρεξίµατα» του Παναθηναϊκού στον άξονα.

  • Στο εκτός έδρας παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής µε τη Λαµία δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του ο Εµάνουελ Ινσούα, ο οποίος συµπλήρωσε 4 κίτρινες στον αγώνα µε τον ΟΦΗ.
  • Ο Παναθηναϊκός πήρε χθες εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου της επόµενης Τετάρτης µε τον ΑΟΧ/ Κισσαµικό στα Περιβόλια (3.30 µ.µ.). Οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα καθίσουν στη Θύρα 4 και µπορούν να προµηθεύονται τα εισιτήρια (10€) από τα εκδοτήρια του γηπέδου ή κατόπιν επικοινωνίας µε τη χανιώτικη οµάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button