Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Στις 600.000 η πρόταση στον Μεντόζα

Ο Στίβεν Μεντόσα παραμένει στην κορυφή των επιλογών του Πιέρ Ντρεοσί για τον παίκτη που θα καλύψει τη θέση του εξτρέμ. Και παράλληλα με τις επαφές που γίνονται (και) για την απόκτηση «δανεικού» κεντρικού χαφ, ο Γάλλος general manager του Παναθηναϊκού συνεχίζει τόσο τις συζητήσεις με την πλευρά του Μεντόσα, όσο -πολύ περισσότερο- με την Αμιάν, προσπαθώντας να βρει τη «φόρμουλα» για να γίνει η μεταγραφή του Κολομβιανού από τώρα. Κι όχι από το καλοκαίρι, όταν πλέον θα είναι ελεύθερος από το σύλλογο της γαλλικής Ligue2.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντρεοσί συνάντησε έντονο ανταγωνισμό από γαλλικές ομάδες (Ναντ), την Αμέρικα Κάλι (Κολομβία) και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχει καταφέρει να αποσπάσει ήδη το προφορικό «ναι» του παίκτη, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Με… καλοκαιρινό ορίζοντα αρχικά, μέσω μίας πολύ δελεαστικής πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει ετήσιο συμβόλαιο 600.000 ευρώ στον Μεντόσα για συμβόλαιο δύο ετών, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021 και οψιόν για άλλον ένα χρόνο. Ή συμβόλαιο 2,5 ετών (κι αντίστοιχα 3,5 ετών με την οψιόν επέκτασης) αν βρεθεί η άκρη για να μετακομίσει ο παίκτης από τώρα στο «τριφύλλι».

Το «τρέχων» συμβόλαιο του 28χρονου winger με την Αμιάν είναι 450.000 ευρώ «καθαρά» ή 700.000 ευρώ μεικτά. Για να καταφέρει, ωστόσο, να κάνει από τώρα τη μεταγραφή του διεθνούς Κολομβιανού εξτρέμ, ο 61χρονος general manager του Παναθηναϊκού, πρέπει να προσπεράσει δύο «εμπόδια»:

1.Να τα βρει με την Αμιάν, η οποία αν κι ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, εξακολουθεί να αξιώνει περίπου 500.000 ευρώ για να τον αποδεσμεύσει. Ο Ντρεοσί, προσπαθεί να ρίξει το ποσό στις 200.000 ευρώ κι εκτιμά πως εντέλει θα καταφέρει να φτάσει σε μία συμφωνία, ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένει την τελευταία μέρα του χειμερινού, μεταγραφικού «παραθύρου».

2.Να καταφέρει να εξασφαλίσει «σωτερικά» τα χρήματα για να κλείσει τον παίκτη από τώρα. Το μπάτζετ που έχει ήδη προϋπολογιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν 2020/21, είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Και θα πρέπει ο Γάλλος general manager να διασφαλίσει οικονομικούς «πόρους», από τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων και δεν υπολογίζονται απ’ τον Μπόλονι. Όπως επί παραδείγματι ο Αγιούμπ (430.000 ευρώ καθαρά, 550.000 με την εφορία) ή ο Ούφε Μπεκ (180.000 ευρώ καθαρά, 230.000 με την εφορία).

Ο Ντρεοσί γνωρίζει πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες οικονομικές υπερβάσεις από τη διοίκηση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και μόνο αν καταφέρει να «αδειάσει» χώρο στο μπάτζετ, θα πάρει το «ΟΚ» για να γίνει από τον Ιανουάριο η κίνηση μεταγραφής του Μεντόσα. Κι αυτό του έχει ξεκαθαριστεί σε απόλυτο βαθμό απ’ τα ανώτερα διοικητικά «κλιμάκια».

Δύσκολη η «εξίσωση» κι η χρονική κλεψύδρα της μεταγραφικής περιόδου έχει ήδη αρχίσει να μετράει… ανάποδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button