Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Στόχος να μειωθεί το χρέος κάτω από τα 10 εκατομμύρια στο τέλος της σεζόν

Οι συνεχόμενες αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και σήμερα, που καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τον Γιάννη Αλαφούζο, έδωσαν την ευκαιρία στο κλαμπ να απομειώσει δραστικά το χρέος της εταιρίας, που είχε «εκτιναχθεί» στα 57,4 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης 2016/17.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε μία πολύ «σκληρή» οικονομική πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να εξορθολογίσει το εξοδολόγιό του που είχε «ξεφύγει» και να οδηγήσει την ΠΑΕ στην (ουσιαστική) οικονομική εξυγίανσή της.

Μειώθηκε δραματικά το μπάτζετ, «χαμήλωσε» το «ταβάνι» των στόχων και περιορίστηκαν όλα τα «περιττά» έξοδα, προκειμένου όλα τα χρήματα που έμπαιναν απ’ τις αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, να καλύπτουν αποκλειστικά το χρέος της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν και στο Γ.Ε.ΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν επενδυθεί από την ιδιοκτησία του τους τελευταίους 26 μήνες, 43,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των 5 εκατ. ευρώ της τελευταίας ΑΜΚ (Αύγουστος 2020), που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την πλευρά Αλαφούζου.

Όλα αυτά τα χρήματα «έπεσαν» επί της ουσίας πάνω στο χρέος, με αποτέλεσμα αυτό να μειωθεί πλέον τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ένα ποσό λίγο πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο επόμενος στόχος της ιδιοκτησίας και της διοίκησης του Παναθηναϊκού, είναι ως το καλοκαίρι (και το φινάλε της σεζόν 2020/21) να απομειωθεί ακόμη περισσότερο το συνολικό χρέος του «τριφυλλιού» και να «πέσει» κάτω από τα 10 εκατ. € , για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

«Μηδενίζοντας» ουσιαστικά την αρνητική θέση της εταιρείας και προσφέροντας την απαιτούμενη, οικονομική σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Gargalianoionline στο Google News και στο Facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button