Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2023: Ετσι υπολογίζουμε τα μόρια

Στη «μάχη» για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μπαίνουν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

H Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, παρέχε εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων που χρειάζεται να υγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος ώστε να μπει στησχολή της επιλογής του.

Προκειμένου να υπολογίσουν τα μόρια για τη σχολή ενδιαφέροντός τους, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει:

  • Να πολλαπλασιάσουν τον συντελεστή βαρύτητας που ορίζει η συγκεκριμένη σχολή για ένα μάθημα με το βαθμό τους στο μάθημα αυτό. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν για κάθε μάθημα.
  • Τα γινόμενα που υπολόγισαν στο προηγούμενο βήμα, 4 για τα μαθήματα του πεδίου τους (ΓΕΛ) ή της ειδικότητας τους (ΕΠΑΛ) και όσα ειδικά μαθήματα απαιτούνται για τη συγκεκριμένη σχολή (κανένα, ένα ή δύο), θα πρέπει να τα αθροίσουν.
  • Το άθροισμα του προηγούμενου βήματος το πολλαπλασιάζουν με το 100 και έτσι έχουν τα μόρια για το συγκεκριμένο τμήμα.

Σημειώνεται ότι κάθε τμήμα ορίζει για κάθε μάθημα ένα συντελεστή βαρύτητας, που κυμαίνεται από 20% έως 40%. Κάθε τμήμα, δηλαδή, ορίζει τέσσερις συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα μαθήματα του Πεδίου στο οποίο είναι ενταγμένο.

Υπολογίστε τα μόρια εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button