Τοπικά ΝέαΧώρα

Πανηγύρι στη Χώρα από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου

Από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη στη Χώρα. Αυτό ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αποδεχόμενη την εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας.

Η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Χώροι λειτουργίας της εμποροπανήγυρης για φέτος ορίζονται οι οδοί: Αντωναροπούλου, Στρατηγοπούλου, Λάσκου Δούρου και Σπέντζα. Στο χώρο όπου πραγματοποιείται η δημοτική αγορά παραγωγών θα αναπτυχθεί το λούνα παρκ. Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό δεν θα αναπτυχθεί κανένα παράπηγμα, ούτε τουαλέτες. Προβλέπεται να είναι ανοιχτές οι είσοδοι και να υπάρχουν διάδρομοι στα δημόσια κτήρια: Δημαρχείο, πρώην ΚΕΠ, Ιατρείο, σχολεία, φαρμακεία κ.λπ., καθώς και ο χώρος πίσω από το Δημαρχείο για την είσοδο κι έξοδο του ασθενοφόρου.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων: Οι τιμές ενοικίασης των θέσεων να παραμείνουν οι ίδιες ακριβώς με αυτές που ήταν και πέρυσι. Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές) η τιμή θα καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για τοποθέτηση βιβλίων από δημότες Πύλου – Νέστορος στην κεντρική πλατεία της Χώρας, ο χώρος θα είναι δωρεάν και στην κεντρική πλατεία δεν θα τοποθετηθεί τίποτε άλλο.

Επίσης, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας πρότεινε: Τα έσοδα της εμποροπανήγυρης να διατεθούν αποκλειστικά στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, για διάφορες δραστηριότητες και έργα. Να ζητηθεί εγγράφως έκτακτη αστυνόμευση την περίοδο του πανηγυριού από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, λόγω των πολλών επισκεπτών κι επαγγελματιών της εμποροπανήγυρης και να υπάρχει συνεχής αστυνομική υποστήριξη της υπηρεσίας του δήμου, της επιτροπής κ.λπ. από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button