Αθλητικά

ΠΑΟΚ: Παίρνει δανεικό τον Ραχμάν Μπαμπά από την Τσέλσι

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά θα είναι ο διάδοχος του Δημήτρη Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με την Τσέλσι για την απόκτηση του 26χρονου αμυντικού με τη μορφή δανεισμού, έως το τέλος της σεζόν.

Ο Μπαμπά είναι ένας πολύ υψηλού επιπέδου αριστερός μπακ, ο οποίος μετράει ήδη 31 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Γκάνας στα 26 του χρόνια (ύψος 1.79). Στο ρόστερ των “μπλε” της Αγγλίας ανήκει από το 2015, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εξελιχθεί σε βασική μονάδα. Παρότι δεν τον πήραν τα χρόνια, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε τέσσερα πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, καθώς εκτός από την Αγγλία, έπαιξε σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Με τη φανέλα της Γκρόιτερ Φιρτ στη Bundesliga έγραψε 48 ματς, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Με την Άουγκσμπουργκ 32 παρουσίες και 5 ασίστ, ενώ στη Σάλκε έπαιξε σε 26 αγώνες (ένα γκολ, δύο ασίστ). Με την Τσέλσι έχει 23 συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ στο Σαμπιονά φόρεσε τη φανέλα της Ρεμς (11 παιχνίδια, ένα γκολ, μία ασίστ). Πέρυσι πήγε δανεικός για έξι μήνες στη Μαγιόρκα, αλλά λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε τρία ματς.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24, ο Μπαμπά είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό λίγο πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” κατέληξαν στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button