Αθλητικά

Παπανικολάου: Ο Γκάλης δεν κλείνεται μέσα σε μια μπάλα μπάσκετ

 

pgnfogn13


Μία εβδομάδα πριν από την πρωτοποριακή εκδήλωση «Nick Galis hall of famous game», ο εμπνευστής της Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Επαγγελματίες μπασκετμπολίστες και επώνυμοι απ’ όλους τους χώρους, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν ξεχωριστό, Χριστουγεννιάτικο αγώνα μπάσκετ, που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προκειμένου να τιμηθεί ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, που τον περασμένο Σεπτέμβριο εισήχθη στο Hall of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ.

Η εκδήλωση, «Nick Galis hall of famous game», η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Νίκου Γκάλη και της οικογένειάς του, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου (18.00) στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, οργανώνεται από την «Airpapaction» του Δημήτρη Παπανικολάου και θα έχει την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Δήμου Αμαρουσίου.

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος θα δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Πράγματι, όπως χιλιάδες παιδιά και πολλοί παίκτες μεγαλύτεροι από μένα, ωθηθήκαμε από το 1987 και τον Άρη τις Πέμπτες, που τις θυμόμαστε ως τώρα και ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά, είχαν καταφέρει να μειώσουν τα εισιτήριά στα σινεμά και να ερημώσουν τους δρόμους. Αυτά, οι νεότεροι ίσως να μην μπορούν να τα κατανοήσουν, αλλά όλη η Ελλάδα ήταν Άρης τότε. Πράγματι ήταν ο λόγος και για να ασχοληθούμε εμείς, αλλά και για να φτιαχτούνε υποδομές. Και τα σχολεία και οικόπεδα βάλανε στεφάνια. Αυτό ήταν το πιο βασικό, γιατί αν δεν έχεις το υλικό δεν μπορείς να παίξεις. Η Εθνική και ο Άρης ήταν τότε εθνικό γεγονός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: «Είχα προλάβει να παίξω αντίπαλος του Γκάλη για πρώτη φορά το 1992, στο ματς ΠΑΟ-Σπόρτινγκ. Ο Νίκος έπαιζε στον Παναθηναϊκό στη δύση της καριέρας του κι εγώ στο ξεκίνημα της μικρότερης δικής μου, στην ομάδα των Πατησίων. Εγώ ήμουν 15 και ο Γκάλης 35! Όσα χρόνια και να περάσουν, όμως, ο Γκάλης προκαλεί πάντα ένα δέος, γιατί δεν εμφανίζεται και πολύ συχνά, κάνει μια-δυο εμφανίσεις το χρόνο επιλεκτικές, οπότε για εμάς είναι το παιδικό μας είδωλο».

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης είπε:

«Εδώ και 14 μήνες “τρέχουμε” μια εταιρεία και έχουμε προλάβει να οργανώσουμε 2 events ήδη, δύο 3 on 3, πολύ πετυχημένα με τους επαγγελματίες παίkτες, ένα στη Γλυφάδα κι ένα στην Ίο. Βλέποντας τον Γκάλη στην τηλεόραση με το πορτοκαλί του σακάκι στην τελετή της ένταξης στο Hall of Fame, αμέσως μου ξύπνησε να κάνω κάτι. Ένιωσα το ίδιο δέος με την καταπληκτική του ομιλία και παρουσία στη Μασαχουσέτη. Προσπάθησα μέσω τρίτων, γιατί δεν είχα προσωπική επαφή, να τον προσεγγίσω, αμέσως μόλις γύρισε, ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια, ταξίδεψα στη Θεσσαλονίκη, του είπα την ιδέα μου, του είπα ότι έχω κάνει και δύο διοργανώσεις για να μην νομίζει ότι έχει να κάνει με μαθητευόμενους μάγους, γιατί ο Γκάλης έχει πολύ άγχος αν θα βγει κάτι αντάξιο του ονόματός του. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε είναι ευχαριστημένος. Να ολοκληρωθεί βέβαια ο αγώνας και για αρχή, είπαμε να μην ρισκάρουμε κάποιο από τα μεγάλα γήπεδα της χώρας, να ξεκινήσουμε στο Μαρούσι, μιας και το στήριξε και ο δήμαρχος κ. Πατούλης – τον ευχαριστώ πολύ και δημόσια – μέσω της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου και το επόμενο, γιατί ελπίζουμε να γίνει θεσμός, να μεταφερθεί στο ΣΕΦ ή στο “Νίκος Γκάλης” (ΟΑΚΑ), για να έχουμε περισσότερο χώρο και να γίνουν πιο ωραία πράγματα. Νομίζω θα είναι μια ωραία εκδήλωση, την προετοιμάζουμε πρωί-βράδυ μαζί με τους συνεργάτες μου και θα μας τιμήσουν πάρα πολλά μεγάλα ονόματα. Όλοι θέλουν να δουν τον Γκάλη και θα έρθουν με χαρά, ένα εισιτήριο που βγήκε για μικρούς και μεγάλους θα πάει με διαφάνεια, με επιταγές που θα βγουν στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Κιβωτό του Κόσμου. Επίσης είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία που βγάζει συχνά ο Γκάλης σε δημοπρασία κάποια πράγματά του για ένα παιδάκι και κάποιο ίδρυμα, που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, να δοθούν και δημοπρασία οι φανέλες και πρώτα ο Θεός θα αγωνιστούν και από τον ΟΣΕΚΑ, τα παιδιά με τα καροτσάκια»

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το γήπεδο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο, καθώς κυκλοφόρησαν συνολικά μόλις 900 εισιτήρια.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Καλκαβούρα, εάν κατάφερε να εκμαιεύσει από τον Nick τυχόν προθέσεις επιστροφής στα κοινά του μπάσκετ, ο Δ. Παπανικολάου δήλωσε:

«Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχουμε μείνει να συζητάμε το δικό μας event και τις λεπτομέρειες και τους καλεσμένους, αν γίνει το event μπορεί να μπούμε και σ’ αυτή την κουβέντα, αν χαλαρώσουμε λίγο. Αλλά το γεγονός ότι είναι πίσω από την κουρτίνα τον κρατάει και άφθαρτο».

Κλείνοντας τα του event, αναφέρθηκε στις κοινωνικές προεκτάσεις του έργου του Νίκου Γκάλη…

«Ο Γκάλης δεν κλείνεται μέσα σε μια μπάλα μπάσκετ και όποιος δει την ομιλία του στο hall of fame λέει για την κυρία που του χτύπησε την πλάτη και του φώναξε και ο ίδιος, νόμισε ότι θα θέλει κάποιο αυτόγραφο ή φωτογραφία. Η κυρία όμως του είπε: «”Νίκο θέλω να σε ευχαριστήσω γιατί έσωσες το παιδί μου από τα ναρκωτικά, γιατί σε είδε, εμπνεύστηκε και γύρισε στον αθλητισμό”. Εγώ ανατρίχιασα και τώρα ανατριχιάζω που το λέω αυτό!»

Ακόμα, ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για την εθνική ομάδα, το φαινόμενο Αντετοκούνμπο, αλλά και για τις πορείες Ολυμπιακού και ΠΑΟ.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button