Τοπικά Νέα

Παράπονα από Προέδρους Κοινοτήτων της Τριφυλίας [εικόνες – βίντεο]

Μία ακόμη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Τριφυλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, παρουσία πολλών προέδρων και τοπικών συμβούλων κοινοτήτων της Τριφυλίας, με σκοπό την δημιουργία του “Δικτύου Κοινοτήτων Τριφυλίας”.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν αρκετά παράπονα από τους προέδρους, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη σε πολλά χωριά με τον προβληματισμό για τη συνέχεια να κυριαρχεί και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων να υψώνουν κραυγή αγωνίας. Κουβέντα έγινε επίσης και για τον τρόπο εκλογής των προέδρων στις τοπικές κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων αλλά και για την πάγια προκαταβολή που δικαιούνται οι πρόεδροι και δεν την έχουν λάβει έως τώρα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας*, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος Παναγιώτης Λύρας.

Δείτε τι είπε ο κ. Λύρας:

Δείτε τι είπε ο Πρόεδρος της Κεφαλόβρυσης (Ρίπεσι) κ. Περικλής Κανελλόπουλος:

Δείτε στιγμιότυπα:

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συζήτησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους για τους δύο πεσόντες αεροπόρους αλλά και τα θύματα του σεισμού στην Τουρκιά και τη Συρία.

 

Επιπλέον, η Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Τριφυλίας έκοψε και πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Συγχαρητηρια πολλά για αυτήν την συνάντηση, αλλά κυρίως γιατί εδώ και πρώτη φορά μετά την εκλογή του κ. Λεβεντάκη παρακολουθούμε επιτέλους σε αυτήν την αίθουσα κάτι που έχει ενδιαφέρον και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και όχι αυτό το ΤΣΙΡΚΟ που επιβάλλει κάθε φορά ο κ. Λεβεντάκης και ο κ. Αυρηλιώνης, ο οποίος δεν έχει διαβάσει καν τον κανονισμό του Δημοτικού συμβουλίου. Επίσης έχει και το νόημά του το γεγονός ότι ο κ. Λεβεντάκης δεν εκλήθη να παραστεί…Ο καιρός πλησιάζει.

  2. οι πρόεδροι πρέπει να καταλάβουν την δύναμή τους και να μην αφήνουν κανενα να τους εκμεταλλεύεται ειναι αυτοι που βρίσκονται δίπλα στα καθημερινά προβληματα του Πολίτη και ειναι αυτοι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση αφού μπορούν να ” κουβαλήσουν πολλές ψήφους μαζι τους σε οποία παράταξη υποστηρίξουν….

  3. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

  4. Τους συνδυασμούς τους έχετε έτοιμους απο τις προηγούμενες εκλογές ο καθένας για το χωριό του ενωθείτε και βγάλτε ενα δικο σας ψηφοδέλτιο και διεκδίκηστε το Δήμο . Είστε εκλεγμένοι απο τον κόσμο κάθε πόλης και κάθε χωριού του Δήμου μας Γνωρίζετε τα προβλήματα του τόπου μας πιο καλα απο τον κάθε ενα και μπορείτε να δώσετε λύσεις γιατι εχετε ζήσει την καθημερινότητα στα μέρη μας ούτε στα πλοία στη Δραπετσώνα για 20χρονια και να γυρίσεις σαν μεσσίας ουτε στα αποστειρωμένα γραφεία των super market και να έρθεις να σώσεις το Δήμο μετα απο 20χρόνια εξαφανισμένος .

  5. Όπως είπε και ενα φίλος πιο πάνω, μετά από τέσσερα χρόνια σχεδόν, είδαμε ένα δημοτικό συμβούλιο γεμάτο με ανθρώπους που σέβονται αλλήλους, θεσμούς και αξίες. Εύγε..Πως εσείς ομως, άνθρωποι της καθημερινότητας και τού μόχθου δεν καταλάβατε τι έρχοταν στην Τριφυλία? Έχετε την τύχη του λαού της Τριφυλίας στα χέρια σας. Προσεξτε Αυτή τη φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button