ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ανάκληση δύο απολύσεων στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας – Κουφαλάκος: “Καφενείο η ΔΕΥΑ Τριφυλίας”

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για την απόλυση ΑΜΕΑ από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας στα γραφεία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, με αφορμή την απόλυση δύο εργαζομένων ΑΜΕΑ. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την Δημοτική αρχή για την ανάλγητη συμπεριφορά στους εργαζόμενους ΑΜΕΑ, απαιτώντας να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΔΕΥΑ Mεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, καυτηρίασε το γεγονός πως το Δ.Σ. συνεχώς αλλάζει την ώρα και τον τόπο συνεδρίασης του Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου να αναβάλουν τη συζήτηση του θέματος. Όπως ανέφερε, οι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι συνεπείς στην εργασία τους. Κάλεσε την ηγεσία του Δήμου να λύσει τα προβλήματα του δήμου και να μην «κυνηγάει τους εργαζομένους του δήμου”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, ζήτησε να οργανωθεί η υπηρεσία, ενώ τόνισε πως το σωματείο θα βρίσκεται και στην επόμενη συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας.

Στη συνέχεια ανέβηκαν τον πρώτο όροφο του δημαρχείου προκείμενου να ενημερώσουν τους εργαζομένους, ωστόσο, δεν κατάφεραν να δουν τον Δήμαρχο, καθώς δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

Παρόντες ήταν η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, και της ΛΑΣΥ, Σαράντος Κουκούμης, οι οποίοι θυμίζουμε πως για τον ίδιο λόγο έχουν ζητήσει, με αίτηση τους, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας.

Ο κ. Κουκούμης μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. είπε, “Είμαστε σήμερα εδώ να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας που συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των δύο απολυμένων από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, που είναι και ΑμεΑ, που είχαν τουλάχιστον ηθική υποχρέωση και νομική, αλλά ηθική περισσότερο και κοινωνική, να τους έχουνε κρατήσει στην υπηρεσία. Παρόλα αυτά με μεθοδεύσεις απίθανες μέχρι τώρα και απύθμενου θράσους έχουν μέχρι τώρα διαλύσει ουκ ολίγες φορές τα διοικητικά συμβούλια. Σήμερα είχαν προγραμματίσει στη 1 η ώρα διοικητικό συμβούλιο κι ούτε κι αυτό το κάνουν κι όλο αυτό δείχνει το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σ’ αυτή την υπηρεσία. Κι ευθύνη έχουν η δημοτική Αρχή, που κρατάει αυτό τον απίθανο πρόεδρο, που είχε το θράσος να ’ρθει στο δικαστήριο σήμερα και να πει ότι αυτό το άτομο δεν είναι δυνατόν να στηρίξει την επιχείρηση και είναι ανίκανο και όλα αυτά. Που τόσα χρόνια ήταν ικανός και ήταν άνθρωπος που δούλευε και ήταν συνεπής στην υπηρεσία του. Πρέπει ο λαός να τους καταδικάσει. Θα τα συζητήσουμε βέβαια και στο δημοτικό συμβούλιο που χουν προκαλέσει, την επόμενη εβδομάδα φαντάζομαι να το καλέσουν και να μην κάνουν κι εδώ άλλες μεθοδεύσεις που να το ακυρώσουν. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά τα πράγματα για να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Δε μπορεί να παίζουν το κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και του λαού της Τριφυλίας. Η υπηρεσία αυτή πρέπει να αναδιοργανωθεί για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των πολιτών της Τριφυλίας κι όχι να απολύουν άτομα“.

Η κα Μαραβελή σε δηλώσεις της τόνισε πως, «Πέντε χρόνια αδιαφάνειας στη ΔΕΥΑΤ. Συνεχή προβλήματα, θέματα που έρχονταν στα δημοτικά συμβούλια και ουδέποτε πήραμε απάντηση. Ούτε απ’ τη δημοτική Αρχή, ούτε απ’ τον πρόεδρο ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να παρίσταται έστω και σε κάποιες συνεδριάσεις. Θέματα σοβαρά, όπως προ ολίγων μηνών το θέμα που προέκυψε με πλαστογράφηση υπογραφής υπαλλήλου σε παραλαβή υλικών και φτάνουμε στο σήμερα, στο σήμερα που απολύουν δυο εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση τη στιγμή που έχουν χαρτί από την ίδια την υπηρεσία ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με τραμπουκισμούς, με φασιστικό τρόπο, με ανεπίτρεπτες δηλώσεις και καταγγελίες απ’ την πλευρά του προέδρου χωρίς να έχουν αυτά καμία βάση. Σήμερα είχαν βάλει Δ.Σ. στην Επιχείρηση 1 η ώρα. Αυτό άλλαξε ακριβώς για να μην υπάρξει αντίδραση, ούτε από το Σωματείο το οποίο τ’ αποφεύγουν, ούτε κι από την Αντιπολίτευση. Η Αντιπολίτευση σύσσωμη προκάλεσε – ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα να συζητήσουμε επιτέλους τις υποθέσεις της ΔΕΥΑΤ και προφανώς τις απολύσεις των δυο εργαζόμενων”.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button