ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα αναβίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης [εικόνες]

Μικροί, μεγάλοι και λίγο μεγαλύτεροι συγκεντρωθήκαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στον προαύλιο χώρο του σχολείου της κοινότητας και αναβίωσαν έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα.

Ξεκίνησαν με το παραδοσιακό βάψιμο των Πασχαλινών αυγών και τα έβαψαν όπως παλιά χωρίς τεχνητό χρώμα, ενώ στη συνέχεια φτιάχτηκε το ανδρείκελο του Ιούδα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αναβίωση του εθίμου το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Ο σύλλογος στη σελίδα του, στο Facebook, σημειώνει τα εξής:

Ήταν ένα χαλαρό, ηλιόλουστο πρωινό και περάσαμε υπέροχα! Ήρθαν παιδιά που μας βοήθησαν να δέσουμε τα φυλλαράκια στα αυγά. Βράσαμε τα αυγά μας σε μεγάλη μαρμίτα χρησιμοποιώντας πορφύρα, το χορτάρι της θάλασσας με το έντονο καφεκόκκινο χρώμα. Παράλληλα, μέλη του Συλλόγου έκοβαν κι έραβαν κυριολεκτικά! Έφτιαξαν το ομοίωμα του Ιούδα που θα ανατινάξουμε την Κυριακή του Πάσχα στο λιμάνι του χωριού. Με μια καλή δόση χιούμορ ο Ιούδας ολοκληρώθηκε και τα παιδιά φωτογραφήθηκαν μαζί του. Μετά, πήραν και τα ζεστά, φρεσκογυαλισμένα βραστά αυγά τους. Καλή Ανάσταση!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button