Δήμος Μεσσήνης

Παραδοσιακό λιώσιμο του παστού στη Μεσσήνη

Με το παραδοσιακό λιώσιμο του παστού στην κεντρική πλατεία, ξεκίνησαν χθες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης. Αν και το πρωί ο καιρός ήταν βροχερός, λίγο αργότερα σταμάτησε η βροχή και ο κόσμος μπόρεσε να τσικνίσει παραδοσιακά τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης, αναβίωσαν και φέτος το έθιμο του λιώσιμου του παστού και παράλληλα έψησαν σουβλάκια που πρόσφεραν δωρεάν στον κόσμο.
Οι Τροβαδούροι της Μεσσήνης, τραγούδησαν στη μικρή πλατεία αποκριάτικα τραγούδια, ενώ το συγκρότημα «78 στροφές» συνέχισε με ρεμπέτικα τραγούδια.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τη Μεσσήνη επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία των καρναβαλιστών της Καλαμάτας.
Το απόγευμα έκανε την εμφάνισή του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το άρμα του μπεκρή που κέρασε τον κόσμο σουβλάκια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button