Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Παραμονή του Αϊ-Γιαννιού στην Λεύκη

 

10492525_849386605136715_1816079710291560801_n


Η Ένωση Γυναικών Λεύκης για ακόμη μια χρονιά αναβιώνει το έθιμο για την ιδιαίτερη γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Κύριο χαρακτηριστικό της εορτής αυτής είναι  το έθιμο  με τις φωτιές που ανάβονται την παραμονή στις γειτονιές στις οποίες συνήθως καίονται και τα στεφάνια τα οποία και φτιάχνουμε την ημέρα της πρωτομαγιάς. Η Ένωση Γυναικών Λεύκης αναβιώνει το έθιμο, για ακόμη μια χρονιά, και προσκαλεί όλους όσους θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν από κοντά και να συμμετάσχουν.

Η πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

Πολλά έθιμα της περιοχής μας, αλλά και όλης της Ελλάδας συνδέονται με αυτή. Ανάβουμε τις φωτιές για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον Άγιο Ιωάννη τον Ριγανά, τον Κλήδονα, τον Ριζικάρη! Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 7.30μμ, παραμονή του Αϊ-Γιαννιού, στην έδρα του συλλόγου μας, (πρώην Δημ. Σχολείο Λεύκης) ν’ ανάψουμε φωτιές, να φάμε ριγανάδες και να γιορτάσουμε για μια ακόμη φορά, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια να τα κάψουμε κι από ένα φρούτο ο καθένας, να το ρίξουμε στο αμίλητο νερό να δούμε τα ριζικά! Τα φαγητά και τα ποτά προς όλους, είναι προσφορά των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος Κ. Κατρίτσης και Νέστωρ Α.Ε. Σπύρος Λαφαζάνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button