Δήμος ΜεσσήνηςΠολιτική

Παρεμβάσεις Λάσκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γιάννης Λάσκαρης, Δημοτικός Σύμβουλος

Γαλάζιες Σημαίες: Δεν αρκεί μόνο μια Γαλάζια Σημαία για τον Δήμο Μεσσήνης και ας είναι κατανοητό πως οι προδιαγραφές είναι πολλές ο Δήμος οφείλει να εξασφαλίσει την απόκτηση περισσότερων Γαλάζιων Σημαιών για παραλίες όπως της Βελίκας της Ανάληψης του Πεταλιδίου της Αιπειας κλπ. Ωστόσο απαιτούνται και λύσεις σε σοβαρά ζητήματα όπως η επίλυση με θέματα που αφορούν την κατασκευή  βιολογικό καθαρισμό και όχι μόνο.

Βοήθεια στο Σπίτι: Καθώς μπαίνει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων στην ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ θα ήθελα να διευκρινιστεί αν αυτό επηρεάζει τη λειτουργία της ΚΕΑΔΗΜ.

ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η Κοινωφελής Εργασία όπως φαίνεται τελειώνει και διαφαίνεται κάποιο αδιέξοδο σε όλους τους Δήμους της χώρας. Υπάρχει σχεδιασμός ώστε αν δεν δοθεί παράταση για το πως θα καλυφθούν τα κενά και πως έχουν κατανεμηθεί αυτοί οι εργαζόμενοι ώστε να υπάρχει πρόβλεψη των προβλημάτων που θα τεθούν;

Προσεισμικός έλεγχος Σχολικών Κτιρίων: Σε παρέμβαση μου παλαιότερα είχα μιλήσει για την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.  Άμεσα έγινε τροποποίηση και ψηφίσαμε για την διενέργεια προσεισμικού ελέγχου. Ρωτώ αν υπάρχει εικόνα αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος καθώς τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα θα μετατραπούν και σε εκλογικά κέντρα.

Τοποθέτηση για την Ανάδειξη και Διαφύλαξη του Τελωνείου στην Μπούκα: Η ανάδειξη ενός μνημείου αποτελεί όχι μόνο στοχευμένη ενέργεια  για την προβολή ενός -τόπου αποτελεί υποχρέωση. Προσωπικά από τις πρώτες μου παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο είχα αναφερθεί  στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τελωνείο. Θεωρούσα χρέος μας την επισήμανση και την προσήλωση στην διάσωση του και σαν πρώτο βήμα  είχα ζητήσει τον φωτισμό και την φύλαξη του μνημείου. Προς τιμή του κ Καλοφωλιά έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις ο κ Καλοφωλίας έδειξε ενδιαφέρον όπως και οι υπηρεσίες όπως και η Δημοτική Αστυνομία όταν δυο καλοκαίρια πριν ζήτησα να γίνονται συστάσεις σε τουρίστες που με τα τροχόσπιτα αλλά και πολλές φορές χρησιμοποιώντας τον χώρο μπροστά από το Τελωνείο για διάφορες χρήσεις έκρυβαν και αλλοίωναν την αισθητική του. Οφείλω να αναγνωρίσω την προσπάθεια που έχουν κάνει σύλλογοι έντυπα της πόλης όπως ο Πάμισος πολλά χρονιά πριν μέσα από εκδηλώσεις και αναφορές με στόχο την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση. Σήμερα όμως οφείλω πραγματικά να επαινέσω τους ενεργούς πολίτες που συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα του Ηλία Μπιτσάνη ενεργοποιήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο και δημόσια σε έντυπα και ψηφιακά μέσα έθεσαν το θέμα της διαφύλαξης προ των ευθυνών όλων μας. Με αποτέλεσμα φορείς πολιτικοί κλπ να τοποθετηθούν και να συ στρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι η συλλογική προσπάθεια έδειξε τον δρόμο της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης και άνοιξε μια χαραμάδα φωτός. Δεν σας κρύβω όμως πως αισθάνομαι ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας καθώς πιστεύω πως για την διάσωση ενός μνημείου σε μια χώρα που κινείται με βραδύτητα σε θέματα αξιοποίησης τους χρειάζεται συσπείρωση και επαγρύπνηση και όχι επανάπαυση. Κάθε μέρα που περνά είναι μια ρωγμή για το μνημείο αυτό της πόλης που θα μπορούσε να αποτελέσει το δεύτερο έμβλημα της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button