Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Παρουσιάστηκε ο νέος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου – Στον “αέρα” ο θεσμός για τα Φιλιατρά!

 

16022017parousiashtporikouastynomou013


Πιάνουν δουλειά οι 27 πρώτοι Τοπικοί Αστυνόμοι, ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί τι μέλει γενέσθαι στην πόλη των Φιλιατρών καθώς ο Δήμος Τριφυλίας με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχωρεί χώρο για να φιλοξενηθεί ο Τοπικός Αστυνόμος στα Φιλιατρά.

Τα «εγκαίνια» του νέου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου έγιναν σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ανώτατων αξιωματικών.

Σε πρώτη φάση ο νέος θεσμός του τοπικού αστυνόμου  εφαρμόζεται σε 27 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στις περιοχές Σιδηρόνερο του δήμου Δράμας, Οικισμός Σώστης δήμου Ιάσμου, Νέα Βύσσα δήμου Ορεστιάδας, Μεταξάδες δήμου Διδυμοτείχου, Λάβαρα δήμου Σουφλίου, Κολινδρός δήμου Πίνδας Κολινδρού, Πλαταμώνα δήμου Δίου Ολύμπου, τοπική κοινότητα Μαυροθάλασσας δήμου Βισαλτίας, Βελβεντό δήμου Σερβίων Βελβεντού, Τσοτύλι δήμου Βοϊου, Νεοχώριο δήμου Νικολάου Σκουφά, Ανθιρό Καρδίτσας δήμου Αργιθέας, Ραψάνη δήμου Τεμπών, Πλατύκαμπος δήμου Κιλελέρ, Μεσάγγαλα Παραλίας Εγάνης δήμου Τεμπών, Πύλη Δερβενοχωρίων δήμου Τανάγρας, Βασιλικού δήμου Χαλκιδαίων, Αυλίδα δήμου Χαλκιδαίων, Γαρδίκη Ομιλαίων δήμου Μακρακώμης, Υπάτη δήμου Λαμιαίων, Ερατεινή δήμου Δορίδας, Λεβίδι δήμου Τριπόλεως, Φιλιατρά δήμου Τριφυλίας, Χώρα δήμου Πύλου Νέστορος, Αγία Βαρβάρα δήμου Γόρτυνας, Καρδάμαινα δήμου Κω και Κέφαλος δήμου Κω. Όπως ανέφερε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Τσουβάλας, ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου αποτελεί υλοποίηση Προεδρικού Διατάγματος που είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ το 2006, αλλά δεν προχώρησε «ίσως επειδή επιχειρήθηκε σε λάθος χρόνο, είτε επειδή ουδέποτε είχαν δημιουργηθεί οι σταθερές και συγκροτημένες εκείνες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την αποτελεσματική αξιοποίηση του». Ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι η αστυνόμευση στις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα ασκείται μόνον από τον Τοπικό Αστυνόμο, αλλά θα εκτελούνται κανονικά οι περιπολίες του αστυνομικού τμήματος και των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.

Στον “αέρα” ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στα Φιλιατρά.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας όπου κλείσουν αστυνομικά τμήματα, ο εκάστοτε δήμος θα πρέπει να παραχωρήσει χώρο δωρεάν προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση του τοπικού αστυνόμου. Ωστόσο με απόφασή του ο δήμος Τριφυλίας τον περασμένο Οκτώβριο, διαμαρτυρόμενος τόσο για την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών όσο και του Α.Τ. Κοπανακίου, δεν δίνει χώρο προκειμένου να εγκατασταθεί ο τοπικός αστυνόμος.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο τοπικός αστυνόμος στα Φιλιατρά, τουλάχιστον για την ώρα, είναι άστεγος και θα παραμείνει έτσι εκτός και αν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline, η επίσκεψη Πούπουζα στις αρχές της εβδομάδας στο δημαρχείο στην Κυπαρισσία δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική, αλλά επίσκεψη… προκειμένου να πεισθούν οι αιρετοί της Τριφυλίας για να δώσουν χώρο να εγκατασταθεί ο τοπικός αστυνόμος. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παρθεί εκ νέου απόφαση από το Δ.Σ. του δήμου, κάτι το οποίο ίσως συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. του δήμου Τριφυλίας της ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Μέχρι να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου στα Φιλιατρά είναι στον αέρα με ότι συνεπάγεται αυτό, από την στιγμή που προβλέπεται η κατάργηση του τοπικού Α.Τ.

 image.ashx

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button