Δήμος Καλαμάτας

Παροχή βοήθειας από το Δήμο Καλαμάτας σε 92 αλλοδαπούς

Στο λιμάνι της Καλαμάτας αποβιβάστηκαν και φιλοξενούνται από χθες, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, συνολικά 92 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λ.Σ. αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ν. μ. δυτικά Πύλου που ξεκίνησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, διασώθηκαν συνολικά ενενήντα δύο (92) αλλοδαποί, από το ”LAURA BASSI” σημαίας Ιταλίας. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε, στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους ανωτέρω αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των αλλοδαπών, χορηγώντας χημικές τουαλέτες, νερά και φαγητό. Ο Ερυθρός Σταυρός παρείχε ρούχα, η Περιφέρεια κλινοσκεπάσματα και στρώματα. Επίσης, η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας παρείχε πύργο φωτισμού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Οι αλλοδαποί, όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να μεταφερθούν σε Κέντρο Μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button