Τοπικά Νέα

Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τον Βιολογικό Γαργαλιάνων

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας πάρθηκαν δύο αποφάσεις, οι οποίες αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, και αφορούν την παροχή υπηρεσιών συμβούλου τον Βιολογικό Γαργαλιάνων.

Η πρώτη απόφαση αφορά την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Γαργαλιάνων» και η δεύτερη την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αναμόρφωση κόστους του υπό κατασκευή Βιολογικού Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Δίκτυα αποχέτευσης

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Αναπληρώτρια του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κα Ψιλογαλάνη Παναγιώτα η οποία εισηγήθηκε το θέμα, ανέφερε τα εξής: «Κρίνεται άμεση – αναγκαία η παροχή των υπηρεσιών «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Γαργαλιάνων». Η ανάθεση των υπηρεσιών σε εξωτερικό συνεργάτη Επιστήμονα Μηχανικό ή Οικονομολόγο και είναι εν προκειμένω αναγκαία και δεν αντίκειται στην αρχή της οικονομικότητας παρακαλώ όπως εγκρίνετε την μελέτη”.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας, τον 1069/80, τον ν. 4412/2016 και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της κας Παπαδοπούλου Αντωνίας, γιατί θεωρεί πως είναι κατάτμηση ποσού και τα θέματα των αποφάσεων 165, 166 και 167 αφορούν και τα τρία το ΒΙΟ.ΚΑ Γαργαλιάνων και πιστεύει πως θα έπρεπε να πάνε και τα τρία σε μια διαδικασία, να εγκρίνει την υπ΄αριθ. 29/2020 μελέτη με τίτλο παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου ‘’Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Γαργαλιάνων’’. O προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 20.000,00€ και θα καλυφθεί από τον Κ.Α. 15.01.14 με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Γαργαλιάνων’» και ο Φ.Π.Α. 24% 4.800,00€ από τον Κ.Α. 54.00.00 με τίτλο «ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ». Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στα 24.800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της επιχείρησης.

Αναμόρφωση κόστους

Όσον αφορά την απόφαση για την αναμόρφωση του κόστους, στην εισήγησή της η Αναπληρώτρια του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κα Ψιλογαλάνη Παναγιώτα είπε: “Κρίνεται άμεση – αναγκαία η παροχή των υπηρεσιών συμβούλου για την «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αναμόρφωση κόστους του υπό κατασκευή Βιολογικού Δ.Ε. Γαργαλιάνων». Η ανάθεση των υπηρεσιών θα γίνει σε εξωτερικό συνεργάτη Επιστήμονα Μηχανικό και είναι εν προκειμένω αναγκαία και δεν αντίκειται στην αρχή της αντίκειται στην αρχή της οικονομικότητας σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να εγκρίνετε την μελέτη».

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας, τον 1069/80, τον ν. 4412/2016 και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της κας Παπαδοπούλου Αντωνίας (για τον ίδιο λόγο με παραπάνω), να εγκρίνει την υπ» αριθ. 28/2020 μελέτη για την Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αναμόρφωση κόστους του υπό κατασκευή Βιολογικού Δ.Ε. Γαργαλιάνων. O προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 20.000,00€ και θα καλυφθεί από τον Κ.Α. 15.01.13 « Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αναμόρφωση κόστους του υπό κατασκευή Βιολογικού Δ.Ε. Γαργαλιάνων » και ο Φ.Π.Α. 24% 4.800,00€ από τον Κ.Α. 54.00.00 με τίτλο «ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 12.400,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της επιχείρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button