Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Στενωσιάς με τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο φαράγγι της Στενωσιάς.

 

Όταν λέμε ότι η Ελλάδα κρύβει θησαυρούς το εννοούμε. Κι ένας από αυτούς ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην ονειρεμένη Μεσσηνία. Θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει επίγειο παράδεισο. Μία από τις ωραιότερες ανακαλύψεις λοιπόν, έγινε την περασμένη χρονιά, στους καταρράκτες και το ποτάμι ενός μικρού χωριού της Πυλίας, τη Στενωσιά.

 

Πρόκειται για ένα καταπράσινο φαράγγι που διασχίζει ένας ήρεμος ποταμός – χωρίς όνομα – της «Στενωσιάς», με μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες. Είναι στο συνολικό του μήκος 3-4 χιλιόμετρα και καταλήγει στο γνωστό καταρράκτη μετά τον «Καλαμάρη» της Πυλίας. Εκτός από το μοναδικής ομορφιάς, φυσικό του περιβάλλον, πρέπει να σημειωθεί ότι εκεί οι Ιταλοί έφτιαξαν φράγμα. Επίσης, στο χώρο αυτό δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Σαρατσιώτη και ο πρώτος υδροηλεκτρικός σταθμός Ελλάδος και της Μεσσηνίας, που ηλεκτροδοτούσε την Πύλο.

 

Προκειμένου να δημιουργηθεί περιπατητικό μονοπάτι, οι κάτοικοι του χωριού με εμπνευστή τον Βαλάντη Καλογερόπουλο -μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας- ο οποίος αγαπάει πολύ την πεζοπορία, αφιέρωσαν αρκετές ώρες προσωπικής δουλειάς και πολλή αγάπη.

 

* Σημείωση: Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα κάνουμε την απαραίτητη στάση στο χωριό της Στενωσιάς για ξεκούραση. Ακολούθως, θα μεταβούμε για μπάνιο στην παραλία της Γιάλοβας ή στη Βοϊδοκοιλιά.

 

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Ώρες Πορείας: 2-3

 

Αναχώρηση από Καλαμάτα την Κυριακή 15-7-2018 και ώρα 08:00π.μ.

 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 και 6944311466.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button