Πελοπόννησος

Πελοποννήσιος είχε κάνει το μαγαζί του …κόμμα για να μην κόβει αποδείξεις!

Πάνω από 900 αποδείξεις δεν είχαν κοπεί αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Αυτό διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε αναψυκτήριο στο Αίγιο.

Το αξιοπερίεργο όμως της όλης υπόθεσης είναι το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούσε η εν λόγω επιχείρηση, καθώς αυτή εμφανιζόταν να την εκμεταλλεύεται πολιτικό κόμμα μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το εν λόγω κόμμα, το οποίο δεν είναι από τα μεγάλα, ούτε από τα κοινοβουλευτικά, εμφάνιζε το κατάστημα ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις!

Η επιχείρηση εκτός των άλλων εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού, ενώ παράλληλα δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, που εμφανιζόταν να το εκμεταλλεύεται.

Ο πολιτικός φορέας, όπως προαναφέραμε αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κ.λπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button