Τοπικά Νέα

Πελοποννησιακά Προϊόντα στη Διεθνή Έκθεση «Freskon»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2018 στην 4η Διεθνή έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, η ανάδειξη προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και η διεύρυνση συνεργασιών.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 210 εκθέτες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ντουμπάι, Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Ινδία, Μαρόκο, Ισραήλ και ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικότερα το διεθνές συνέδριο σταφυλιού, εξειδικευμένες παράλληλες με ομιλίες και παρουσιάσεις, το FreshCon market (με Β2Β Συναντήσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Πελοποννήσου, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις που επικρατούν και οι παρευρισκόμενοι εξαγωγείς να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα  Νικολάκου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα της Π.Ε. Κορινθίας κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης , κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου , αφού συνεχάρη του διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της έκθεσης, δήλωσε κατά τον χαιρετισμό της ότι  βασική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξωστρέφεια για την προώθηση και τη βιωσιμότητα των αγροτικών μας προϊόντων και κάλεσε τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου να βγουν μαζί στις διεθνείς αγορές. Παρουσία των εκπροσώπων της Κυβέρνησης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, η κα. Νικολάκου τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι ήρθε η ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις ,για να αναδείξουμε σε εθνικό επίπεδο τον πρωτογενή τομέα και να σταθούμε αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι παραγωγικές τάξεις  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κος.Τάσος Τζήκας,  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος. Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα. Γερακίνα Μπισμπινά κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button