Τοπικά Νέα

Περισσότερα από 200 σπίτια μέσω Airbnb στην Τριφυλία – Βίλα στα Ρίκια με 541 ευρώ τη βραδιά

Σημαντική αύξηση στο εισόδημα εκατοντάδων ιδιοκτητών σπιτιών σε ολόκληρη την Ελλάδα παρέχει η γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης καταλυμάτων Airbnb. Με την περιοχή της Τριφυλίας, της Πυλίας και γενικότερα της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει αυξανόμενη τουριστική κίνηση, ολοένα και περισσότεροι προσφέρουν τις ιδιοκτησίες τους προς ενοικίαση, καθώς η διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση παρέχει την δυνατότητα εύκολης εξεύρεσης πελατών και εγγυάται την καταβολή των χρημάτων πριν καν ακόμα φτάσουν οι ένοικοι στο σπίτι.

Εκτιμάται ότι στην Μεσσηνία τα διαθέσιμα σπίτια υπερβαίνουν τα 2000.

Μια αναζήτηση στις αναρτήσεις του site εμφανίζει στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας 180 διαθέσιμα καταλύματα. Πιο αναλυτικά εντοπίζουμε 77 στην Κυπαρισσία, 23 στα Φιλιατρά και 80 στους Γαργαλιάνους, ενώ ενοικιάζονται σπίτια και σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως το Καλό Νερό, ο Μάραθος κ.α.

Η ακριβής καταμέτρηση ανά περιοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς καταγράφονται καταλύματα που λόγω γειτνίασης με κάποιον γνωστό προορισμό εμφανίζονται στους χάρτες περισσότερων από μίας περιοχές.

Τα παραπάνω νούμερα αφορούν την ψηφιακή πλατφόρμα της Airbnb μόνο, καθώς υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες.

Η πληθώρα των επιλογών παρέχει τιμές για όλα τα γούστα. Μπορεί να βρει κανείς σπίτι με 3 δωμάτια στο Βουνάκι Κυπαρισσίας με κόστος 64 ευρώ την βραδιά, σπίτι με 4 κρεβάτια στην Κυπαρισσια με κόστος 97 ευρώ την βραδιά, δυάρι με 18 ευρώ ανά διανυκτέρευση στην Αγία Κυριακή, σπίτι με 4 δωμάτια στον Αγρίλη με την τιμή να βρίσκεται στα 46 ευρώ την βραδιά, δίκλινο δωμάτιο στο Λιμενάρι με 26 ευρώ την βραδιά, διανυκτέρευση στο Βρωμονέρι με 464 ευρώ, βίλα στα Ρίκια Γαργαλιάνων με 541 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με τα βαλάντια και τις ανάγκες.

Όμως όπου υπάρχει εισόδημα εμφανίζεται και η εφορία. Μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιών που τα έδιναν για ενοικίαση μέσω Aibnb, περνούσαν κάτω από το ραντάρ των φορολογικών αρχών. Με τον Ν. 4446/2016 καθορίστηκαν για πρώτη φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού (Airbnb ή άλλες) και οι κάτοχοί τους είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το εισόδημα που λαμβάνουν και επιπλέον να ενημερώνουν την σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ακόμα και έτσι θεωρείται βέβαιο ότι τα παρεχόμενα καταλύματα δεν πρόκειται να μειωθούν. Αντιθέτως αναμένεται αύξηση καθώς ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν τα οφέλη της οικονομίας του διαμοιρασμού η οποία, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της Αirbnb, παρέχει ένα “εύκολο” εισόδημα και συμβάλει σημαντικά στα έσοδα των τοπικών οικονομιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button