Κόσμος

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το Gun Violence Archive (GVA), το οποίο αρχειοθετεί την ένοπλη βία στη χώρα, δημοσίευσε τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω ένοπλης βίας από την αρχή του έτους σε 10.002.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπο του GVA, αναφέρεται ότι 5.742 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτοκτονίες κατά τη διάρκεια του έτους, 4.260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση και με πυροβόλα όπλα από ατύχημα και 7.519 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σημειώνεται ότι 59 παιδιά ηλικίας 0-11 ετών και 345 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της χρήσης πυροβόλων όπλων στα ίδια περιστατικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο ευθύνεται για την έλλειψη νομοθεσίας για την απαγόρευση της πώλησης επιθετικών όπλων μετά την επίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά.

Στις ερωτήσεις των μελών του Τύπου σχετικά με τη μεταρρύθμιση της οπλοκατοχής στην έξοδο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να παρακαλέσω το Κογκρέσο να αναλάβει δράση. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει σε αυτό το θέμα».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού θεωρεί παράξενο να κατέχει όπλα επίθεσης και ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει το «πλήρες εύρος» της εκτελεστικής εξουσίας που του έχει δοθεί για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button