Πελοπόννησος

Περιφέρεια: Μηδενική ανοχή σε παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου

Αυστηρές κυρώσεις, που προβλέπονται στον αντικαπνιστικό νόμο, θα επιβάλλονται σε όσους επιμένουν να συνεχίσουν να καπνίζουν μέσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό επισημαίνεται σε απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία κοινοποιείται προς τα γραφεία των θεματικών και των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, καθώς και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κι ακόμα προς τους προϊστάμενους των Γενικών Διευθύνσεων όπως και αυτούς των Διευθύνσεων Εδρας, Περιφερειακών Ενοτήτων και των Αυτοτελών Διευθύνσεων και Τμημάτων, τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον προϊστάμενο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, καθώς και προς τους διευθύνοντες συμβούλους των Νομικών Προσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την τήρηση και εφαρμογή των ανωτέρω και γενικά της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ορίζεται ως υπεύθυνος ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομίας και Διοίκησης κ. Καπέλιος Βασίλειος, ο Αναπ. Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Διαμαντόπουλος Βασίλειος, ο Διευθυντής κάθε Υπηρεσίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κάθε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.

Σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες διατάξεις, εκτός των πειθαρχικών κυρώσεων:

  1. Στους παραβάτες υπαλλήλους που υπηρετούν στις υπηρεσίες επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
  2. Στους παραπάνω Διευθυντές των Υπηρεσιών επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για παραβάσεις όπως:
  • Έλλειψη ανάρτησης σήμανσης και λήψης λοιπών μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση

σταχτοδοχείων).

  • Απουσία ανταπόκρισης του υπευθύνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της

παράβασης.

  • Παράλειψη κλήσης των αρμοδίων Οργάνων Ελέγχου
  • Έλλειψη συνεργασίας με τα Όργανα Ελέγχου
  • Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης υποτροπής διπλασιάζεται το αμέσως προηγούμενο επιβληθέν πρόστιμο. Ως υποτροπή – επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο νοείται η επανάληψη της ίδιας παράβασης σε μεταγενέστερο χρόνο ή η πλέον της μίας παράβασης των διατάξεων του ν. 3868/2010` , όπως ισχύει, που βεβαιώνεται από τις αρμόδιες αρχές στον ίδιο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο ή στο ίδιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα παραπάνω επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου, μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου, e-παράβολο, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που εκδίδεται είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo (Φορέας Υπουργείο Υγείας), είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή τις Τράπεζες ή τις κατά τόπους ΔΟΥ. Τα πρόστιμα εντάσσονται ως δημόσια έσοδα (ν.δ. 356/1974), στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ΑΛΕ 1560919001.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου, αποστέλλεται, από τις Αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου, ο νόμιμος τίτλος στη ΔΟΥ φορολογίας του παραβάτη, προκειμένου να βεβαιωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν.δ. 356/1974, Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, Κ.Ε.Δ.Ε. (ΦΕΚ 90 Α’).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button