Πολιτική

ΠεΣυ: Ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε ο Π.Τατούλης για τους ‘Ελληνες φοιτητές της Ουκρανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28.6.2022
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ομόφωνα ψηφίστηκε το ψήφισμα που κατέθεσε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης και αφορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία λόγω πολεμικής σύρραξης που επικρατεί στη Χώρα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη συνέχιση των σπουδών τους. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία καθώς και όσοι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι στη Ρωσία και φοιτούν στα εκεί Πανεπιστήμια.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τα συναρμόδια Υπουργεία και μέσω των Πρεσβειών να εξευρεθεί λύση, ώστε οι Έλληνες φοιτητές να μπορούν να συνεχίσουν τους σπουδές τους στην Ελλάδα και να βρεθούν οι διαδικασίες για αναγνώριση των πτυχίων τους αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης  (ΔΟΑΤΑΠ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button