ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του «λαμπερού» και φιλόξενου 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο]

 

main


«Κόσμημα» για την τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων και την εκπαιδευτική κοινότητα ευρύτερα της Τριφυλίας αποτελεί το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, του οποίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου.

Εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς φρόντισαν να αποζημιώσουν με το αζημίωτο όσους παραβρέθηκαν χθες στα εγκαίνια!

Με αφορμή τα εγκαίνια αλλά και τη λήξη του σχολικού έτους διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή γιορτή στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές αλλά και οι γονείς! Τα παιδιά έδειξαν το ταλέντο τους, έπαιξαν με κέφι, τραγούδησαν και χόρεψαν, προκαλώντας στους θεατές μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Νωρίτερα ανέλαβαν την ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους του σχολείου του οποίου είχαν τα ίδια επιμεληθεί και τον στολισμό! Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησαν το Νηπιαγωγείο τους και όλοι μαζί ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι!

Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, o διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδρακτάς, κ. Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, κ. Αναστάσιος Αδρακτάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Το έργο

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που έχουν τηρηθεί όλες οι τεχνικές προδιαγραφές κατά την κατασκευή του, το οποίο παραδόθηκε από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) προς χρήση στο Δήμο Τριφυλίας, τις νηπιαγωγούς και τους μικρούς μαθητές στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Για την υλοποίησή του χρηματοδοτήθηκε με 915.000€ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007- 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ενώ δημοπρατήθηκε από τον ΟΣΚ στις 16 Ιουλίου 2013 και η συμβατική του δαπάνη ήταν 794.000€. Το έργο αφορούσε στην κατασκευή ενός νέου κτηρίου, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο οποίο θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, με τη μέθοδο της προκατασκευής. Περιλαμβάνει είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, Η/Μ χώρους, αποθήκη. Το κτήριο φέρει κεραμοσκεπή. Στον αύλειο χώρο του σχολείου, που είναι προσανατολισμένος στο νοτιά, κατασκευάστηκαν κερκίδες για τις εκδηλώσεις των νηπίων, ενώ αφέθηκε αρκετά μεγάλος ελεύθερος χώρος με κηπόχωμα και παιχνίδια για το διάλειμμα.

Η Διευθυντρια του Σχολείου, Παρασκευή Κουσαρίδα, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του σχολείου σημείωσε τα εξής:  “Oύτε στα πιο τολμηρά μας όνειρα δεν φανταζόμασταν πως θα ερχόταν η ημέρα που θα υποδεχόμαστε τα παιδιά μας σε ένα σχολικό κτίριο που θα μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά στους μικρούς μαθητές. Θέλαμε, όπως πάντα, σε αυτή τη γιορτή να έχουν τον πρώτο λόγο τα παιδιά μας!”

Σε χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος είπε πως «Από την στιγμή που βρέθηκα σε αυτόν τον τόσο φιλόξενο χώρο νιώθω και εγώ σαν παιδί, αφήσαμε όλα εκείνα τα άλλα τα οποία κουράζουν και εξουθενώνουν και νιώσαμε κάπως διαφορετικά”. Έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του σχολείου, ενώ ευχήθηκε να γίνουν και άλλα έργα στον Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας στον χαιρετισμό του είπε τα εξής: “Νομίζω πως ο σκοπός έχει ήδη επιτελεστεί βλέποντας όλα αυτά τα χαρούμενα παιδάκια να χαίρονται αυτό τον χώρο, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Ήδη το σχολείο αυτό έχει πετύχει τον σκοπό του και αυτά τα μικρά παιδιά θα έχουν μνήμες από αυτό το σχολείο που θα τα ακολουθήσει σε ολόκληρη την ζωή τους”.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, είπε: “Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρίσκεται ένας εκπαιδευτικός στα εγκαίνια ενός σχολείου. Εύχομαι αυτή η κιβωτός της εκπαίδευσης με την βοήθεια των εξαιρετικών εκπαιδευτικών και των πολύ καλών υποδομών να δώσουν την δυνατότητα στα παγίδα μας για να φτιάξουν μια καλύτερη κοινωνία”.
Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Δείτε πλάνα από την εκδήλωση:

 

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button