Τοπικά Νέα

Πλατάνια Τριφυλίας: Βράβευση μαθητών και συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» με τον Χρήστο Νικολόπουλο

ΜΕΓΑΛΗ μέρα η Παρασκευή 17 Αυγούστου για τα Πλατάνια Τριφυλίας, όπου για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο (1300 θέσεων) «Νότα Αρνόκουρου» με το καλλιτεχνικό μέγεθος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη λαϊκών τραγουδιών και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Χρήστου Νικολόπουλου. Μαζί του τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού.

Την ίδια μέρα θα γίνει και η καθιερωμένη τελετή βράβευσης μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα:

«Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να γράψετε ένα κείμενο στο οποίο να αναπτύσσετε τις απόψεις σας για τον ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, στην ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών, στην συμφιλίωση και την πρόληψη των συγκρούσεων μεταξύ των λαών. Επιπλέον, να προτείνετε μέτρα και τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τρόπους ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για την προστασία της στη σύγχρονη εποχή, με έμφαση στα πολιτιστικά στοιχεία που θεωρείτε πιο σημαντικό να διατηρηθούν, να προωθηθούν και να αναπτυχθούν σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα τις επιλογές σας».

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που υπογράφει ο γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Παν. Λυμπερόπουλος:

«Μετά την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής για το έτος 2018 τα βραβεία κατανέμονται ως εξής:

Α. Γυμνάσιο

  1. Πρώτο Βραβείο: Αναστασία Γεωργακοπούλου, 5° Γυμνάσιο Καλαμάτας

Β. Λύκειο

  1. Πρώτο Βραβείο: Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, ΓΕ.Λ. Γαργαλιάνων
  2. Δεύτερο Βραβείο: Διονύσης Γρηγορόπουλος, ΓΕ.Λ. Κρεστένων
  3. Τρίτο Βραβείο: Μαργαρίτα Παπανδρέου, ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας

 

  • Με την ευκαιρία αυτή ο διευθυντής Δευτεροβάμιας εκπαίδευσης Ν.Μεσσηνίας (μετά από εισήγηση του κ.Αρνόκουρου) συγκέντρωσε σε ένα τόμο όλες τις εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας, τον οποίο προλογεί ο ίδιος αλλά και ο ιστορικός-συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους προϊσταμένους των β/θμιων εκπαιδεύσεων Ν.Ηλείας και Μεσσηνίας για την αρμονική συνεργασία μας αλλά και την συμβολή τους στην επιτυχία του διαγωνισμού μεταδίδοντας στους μαθητές τους την αξία του πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας.

Τα βραβεία, οι έπαινοι, ο τόμος των εκθέσεων καθώς και βιβλία, θα δοθούν λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας. Πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί η διαδικασία της βράβευσης στη μνήμη της αδικοχαμένης Νότας Αρνοκούρου (θύματος της ασφάλτου στο άνθος της ηλικίας της) και στο χώρο αυτό να γίνεται η τελετή βράβευσης κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία του Δήμου μας.

Οι εκδηλώσεις αυτές, γίνονται με τη χορηγία του ευπατρίδη συντοπίτη μας Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνόκουρου. Του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το περίτεχνο και μοναδικό θέατρο μας.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, σε μια βραδιά Πολιτισμού κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button