Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Πλούσιο το πρόγραμμα των ομιλιών στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς “krinos” και θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουνίου 2021.

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά. Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για τον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο του τομέα, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς. Να σημειωθεί ότι ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός της οργανωτικής επιτροπής προβλέπει τη διεξαγωγή υβριδικού συνεδρίου, το οποίο την πρώτη μέρα θα γίνει αποκλειστικά διαδικτυακά και τη δεύτερη με τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας. Η παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

10:00 – 10:15: Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:15 – 11:15: Ενότητα Α – Ορθές Γεωργικές Πρακτικές

11:30– 12:30: Ενότητα Β – Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιάς και Ελαιόλαδου. Νομοθεσία και Τάσεις Αγοράς

12:45– 14:15: Ενότητα Γ – Κλάδος Ελιάς – Μοχλός Υγιούς Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

09:00: Welcome Remarks

09:15 – 09:30: Key Note Speaker, Prof. Doug Mashek, Departments of Medicine and Biochemistry, University of Minnesota, USA. «Defining new mechanisms through which olive oil promotes health».

09:30 – 11:00: Panel A – Nutritional and health aspects of olive products

11:15 – 12:30 Panel B – Waste Management and Bio-economy

12:45 – 14:15 Panel C – IT use of sustainable production and novel tools of traceability

14:30 – 16:00 Panel D – Marketing of olive products: exports branding and e-commerce

16:15 Discussions and Concluding remarks

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου

 

Exit mobile version