Τοπικά Νέα

Πλύσιμο και απολύμανση σε λαϊκές αγορές και παζάρι ζητά ο Δ. Δριμής

Η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία

 Δημήτρης Α. Δριμής,

επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”

 

Οι ΟΤΑ οφείλουν να προστατεύουν την υγεία των πολιτών και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας, στους χώρους ευθύνης τους.

Να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.».

Τι από όσα αναφέρονται παραπάνω και υπαγορεύει η κοινή λογική κάνει ο δήμος Τριφυλίας;

Πλένει και απολυμαίνει τους χώρους (πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια) διεξαγωγής των λαϊκών αγορών Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας και του παζαριού του Κοπανακίου;.

Στέλνει «Καθαρό Μήνυμα» στους δημότες;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι όχι.

Η τετρακέφαλη δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες. Ειδικεύεται στο φαίνεσθαι, στην πρόκληση θορύβων και στο να «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Το εικονιζόμενο σάρωθρο του τ. δήμου Αετού πληρώθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2005, για τις ανάγκες καθαριότητας του Παραδοσιακού Παζαριού του Κοπανακίου. Το εξαφάνισαν οι ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ του δήμου Τριφυλίας. Που το έχετε κρυμμένο; Γιατί δεν το χρησιμοποιείτε στην καθαριότητα του Παζαριού;

Θυμίζουμε πως τόσο η Κοινότητα Κοπανακίου όσο και ο Καποδιστριακός δήμος Αετού φρόντιζαν την καθαριότητα των χώρων ανάπτυξης του παζαριού. Πλατεία, δρόμοι και πεζοδρόμια πλένονταν κάθε Κυριακή και απολυμαίνονταν τακτικά. Το ίδιο και οι κάδοι απορριμμάτων, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι χώροι άθλησης και οι παιδικές χαρές.

Είναι δυνατόν σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιας αδιαφορίας και να αποδεχτούν οι δημότες μας τέτοια οπισθοδρόμηση;

Η τετρακέφαλη διοίκηση του δήμου Τριφυλίας οφείλει να αλλάξει ρότα. Εισπράττουν από τις υπαίθριες αγορές και έχουν επιχορηγηθεί για την ανάσχεση του κορονοϊού. Διανύουμε δύσκολη περίοδο.

Να ασκήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα δημόσια καθήκοντά τους.

Επιβάλλεται να πλένουν και απολυμαίνουν τους χώρους διεξαγωγής των λαϊκών αγορών και του παζαριού. Να πλένουν και απολυμαίνουν κάδους απορριμμάτων, δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και προαύλια σχολείων.

Η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button