Τεχνολογία

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ποστάρεις στο Instagram;

Μεγιστοποιήστε τη δυναμική των post σας

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ανάρτηση στο Instagram; Όσο και να θέλαμε να σας δώσουμε μια γρήγορη απάντηση, η αλήθεια είναι ότι «εξαρτάται».

Κάθε λογαριασμός στο Instagram είναι διαφορετικός και αυτό καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση ακριβών και αξιόπιστων πληροφοριών.

Mια εφαρμογή προγραμματισμού του Instagram, ανέλυσε περισσότερες από 60.000 λογαριασμούς Instagram και οι αριθμοί αποκάλυψαν αρκετές πληροφορίες για την εξαγωγή βασικών συμπερασμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά τα στατιστικά στοιχεία ο τελικός λόγος, αλλά σας δίνουν μια γενική ιδέα για το πότε είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Ποια ώρα;

Παρόλο που ποικίλλει από μέρα σε μέρα, η έρευνα δίνει δύο πολύ συγκεκριμένες ώρες, στις 5 το απόγευμα και στις 2 τα ξημερώματα.

Ενώ οι χειρότεροι χρόνοι είναι στις 9 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχει κάποιος οριστικός λόγος για τον οποίο οι χρόνοι αυτοί φαίνονται πιο κατάλληλοι.

Υποθετικά θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν τα τελευταία λεπτά της δουλειάς τους (στις 5 το απόγευμα τις εργάσιμες μέρες) κάνοντας μια περιήγηση στο Instagram μέσω των feed τους.

Στις 2 τα ξημερώματα είναι η ώρα που η ροή στα feed αραιώνει και αυτοί που είναι ακόμα ξύπνιοι κάνουν το νυχτερινό τους scroll down στο Instagram δίνοντας πιο εύκολα το like τους σε μια φωτογραφία η οποία εμφανίζεται σε ένα feed που δεν είναι πλημμυρισμένο από νέα post.

Ποια ημέρα της εβδομάδας

Όπως υπάρχει η καλύτερη ώρα της ημέρας για την ανάρτηση στο Instagram, έτσι υπάρχει και η σωστή ημέρα της εβδομάδας. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι Τετάρτες και οι Πέμπτες έχουν την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση.

Τα Σαββατοκύριακα δεν είναι και τόσο δυναμικά.

Βρείτε το δικό σας δυνατό… σημείο

Τελικά, ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε τα πιο ακριβή δεδομένα για τις δικές σας ανάγκες είναι να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τα δικά σας αναλυτικά στοιχεία.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο ανάλυσης του ίδιου του Instagram, μπορείτε να υπολογίσετε ποια ώρα της ημέρας και ποιες ημέρες της εβδομάδας παράγουν τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button