Οικονομία

Ποια νοικοκυριά επωφελούνται από το στεγαστικό επίδομα

Πότε γίνονται οι αιτήσεις

«Ανάσα» σε πάνω από 300.000 νοικοκυριά δίνει το νέο προνοιακό πρόγραμμα για τη στέγη. Ο προϋπολογισµός για το 2019 αναµένεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ οι ωφελούµενοι αναµένεται να φτάσουν συνολικά το ένα εκατοµµύριο.

Με την χθεσινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε η διάθεση των πρώτων 300 εκατ. ευρώ

Σύντοµα αναµένεται να τεθεί σε τροχιά και το σκέλος της επιδότησης της δόσης δανείου που σχετίζεται µε την πρώτη κατοικία.

Όσον αφορά στο επίδοµα στέγασης για µισθωµένη κατοικία, το ποσό της επιδότησης, που θα δοθεί αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε δικαιούχους ενοικιαστές, αναµένεται να κυµαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον µήνα, ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού:

  • Για το µονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομά αναμένεται να είναι 70 ευρώ τον µήνα.
  • Για κάθε επιπλέον µέλος του νοικοκυριού αναμένεται προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον µήνα.

Ειδική µέριµνα υπάρχει για τις µονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά µε απροστάτευτα τέκνα. Στη µονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο µέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον µήνα. Το ίδιο συµβαίνει και στα νοικοκυριά µε απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ανώτατο όριο επιδότησης είναι τα 210 ευρώ µηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Η πλατφόρµα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων αναµένεται να ανοίξει εντός του Φεβρουαρίου. Το επίδοµα θα καταβάλλεται κάθε µήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button