Τοπικά Νέα

Ποιος θα αντικαταστήσει τον -πρώην αντιδήμαρχο- Παναγιώτη Τσίγγανο στο Δήμο Τριφυλίας;

Πονοκέφαλος για το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα

Στον απόηχο της παραίτησης του Παναγιώτη Τσίγγανου από Αντιδήμαρχος του δήμου Τριφυλίας δημιουργείται εύλογα το ερώτημα ποιος από τους δημοτικούς συμβούλους θα τον αντικαταστήσει.

Ο Παναγιώτης Τσίγγανος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης- Προστασίας Περιβάλλοντος και Συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Τριφυλίας, την περασμένη Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας θα πρέπει να αποφασίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει το πόστο της νευραλγικής αντιδημαρχίας.

Η επιλογή του προσώπου είναι δύσκολη υπόθεση αν σκεφτεί κανείς πως η παράταξη του δημάρχου είναι «λαβωμένη» και η λίστα με τα διαθέσιμα πρόσωπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι μικρή, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει φανεί προθυμία για την ανάληψη της θέσης. Εκτός παράταξης Κατσίβελα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θεωρούνται οι, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (υποψήφιος με τον Γιώργο Λεβεντάκη), Αναστάσιος Πούλος (παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος), Μαρία Πανουσιοπούλου (βρίσκεται κοντά στην υποψηφιότητα με τον Παναγιώτη Τσίγγανο). Από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, οι Ανδρέας Μπουγάς και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής κατέχουν θέσεις προέδρου στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, ο Γιάννης Καλακβούρας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θέσεις αντιδημάρχων κατέχουν οι, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννα Κωνσταντέλου, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Γιώργος Τσακανίκας και Γιάννης Κατσούλας. Άρα, οι σύμβουλοι που είναι «διαθέσιμοι» είναι ο Δημήτρης Σαρμαντζής, και οι -δυσαρεστημένοι- Γιάννης Αδρακτάς και Τάσος Αδρακτάς. Ενώ εκκρεμεί, ακόμη, η ορκωμοσία του Παναγιώτη Κόλλια στη θέση του πρόσφατα αποβιώσαντος Σπύρου Χρονόπουλου.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης, καθήκοντα αντιδημάρχου θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας, ενώ τα καθήκοντα του Συντονιστή για τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας θα μπορούσαν –ενδεχομένως- να μεταφερθούν στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου μιας και εκλέγεται στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

Όπως και να έχει η επιλογή του προσώπου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button