Οικονομία

Ποιος χρυσός; Αυτό είναι το πολύτιμο μέταλλο που σπάει ξαφνικά όλα τα κοντέρ στα χρηματιστήρια

Οι ανησυχίες για τον περιορισμό της προσφοράς έχουν δώσει ώθηση στο ράλι του παλλαδίου.

To παλλάδιο ξεπέρασε τα 1.600 δολάρια για πρώτη φορά την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω πιέσεις στην προσφορά του μετάλλου που χρησιμοποιείται στους καταλύτες αυτοκινήτων.

Η τιμή του παλλαδίου στην αγορά σποτ σημείωνε άνοδο 0,2% το απόγευμα, έχοντας προηγουμένως αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 1.606 δολαρίων ανά ουγκιά.

«Η αγορά του παλλαδίου είναι πολύ σφιχτή και περιμένουμε ελλείψεις» ανέφερε στο Reuters ο Μπαρτ Μέλεκ, αναλυτής της TD Securities. «Είδαμε κάποιους περιορισμούς στις ρωσικές εξαγωγές σκραπ» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει την απαγόρευση των εξαγωγών σκραπ και υπολειμμάτων πολύτιμων μετάλλων, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

«Όταν η αγορά είναι τόσο σφιχτή όσο το παλλάδιο, μερικές φορές τέτοια νέα μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική από ότι θα έπρεπε» ανέφερε ο Φίλιπ Νιούμαν, διευθυντής στην Metals.

Πηγη΄: Euro2day

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button