Αθλητικά

Ποτέ ξανά 6 σερί ήττες στην Ευρώπη για ελληνικές ομάδες

Τα ιστορικά αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη με τις ομάδες μας να καταφέρνουν να έχουν 6 σερί ήττες σε back to back αγωνιστικές.

Το κατάφεραν κι αυτό οι ελληνικές ομάδες. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε λένε, πόσω μάλλον τ’ αρνητικά. Και Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πέτυχαν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να γράψουν 6 σερί ήττες σε back to back αγωνιστικές. Ακόμα και τότε που είχαμε 5 και 6 ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Δεν είχε γίνει ούτε όταν είχαμε 3 ομάδες σε ομίλους Champions League (2003/04). Ακόμα και τότε είχαμε μία ισοπαλία ανάμεσα στις πολλές ήττες εκείνης της περιόδου.

Με Αιγάλεω και Πανιώνιο σε ευρωπαϊκό όμιλο πάντα βρίσκαμε έναν βαθμό. Ακόμα και τότε που είχαμε 6 ομάδες (2007/08) με Λάρισα, Πανιώνιο, Αρη, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ στο Europa και Ολυμπιακό στο Champions League. Από τότε λοιπόν που είχαμε ομίλους και στις δύο διοργανώσεις τέτοιο… επίτευγμα δεν είχαμε πετύχει ξανά.

Η 4η και η 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα αποδείχθηκε καταστροφική για τις ελληνικές ομάδες. Το κοντέρ έγραψε 0/6 και πλέον όχι μόνο δεν κοιτάμε την 15η θέση αλλά θα παρακαλάμε να μην βρεθούμε στην 19η και την 20η θέση!

Έχουμε και λέμε λοιπόν από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και το χθεσινό βράδυ της Πέμπτης (03/12) το κοντέρ γράφει:

Ολυμπιακός-Σίτι 0-1
ΑΕΚ-Ζόρια 0-3
Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2
Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1
ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4
Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1

Έξι ήττες με 15-6 γκολ

Και πως να μην βρισκόμαστε μετά στην 17η θέση της βαθμολογίας όταν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατάφεραν ν’ αποκλειστούν από την 5η αγωνιστική του Europa League και ο Ολυμπιακός έχει μείνει κολλημένος στους 3 βαθμούς από τη νίκη επί της Μαρσέιγ την 1η αγωνιστική.

Φυσικά υπάρχει και η 6η αγωνιστική. Να δούμε δηλαδή εάν ο Ολυμπιακός ο οποίος φιλοξενεί την Πόρτο θα βάλει στοπ στο αρνητικό σερί ή θα δώσει την σκυτάλη σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να αυξήσουν τις… ήττες μας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button