Τοπικά Νέα

Πράσινο “φως” από την Περιφέρεια στο Δήμο Τριφυλίας για την παραχώρηση οικοπέδου 6,7 στρ. στην Κυπαρισσία

Για την δημιουργία αθλοπαιδιών-παιδικών χαρών

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση προς χρήση οικοπέδου ιδιοκτησίας Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που βρίσκεται στην Κυπαρισσία, ανατολικά της Λαϊκής εντός σχεδίου πόλεως προς το Δήμο Τριφυλίας για 20 χρόνια και για τη δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδιών και παιδικής χαράς, εξουσιοδοτώντας για την υπογραφή της σύμβασης χρησιδανείου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Να θυμίσουμε ότι με αίτημά του ο Δήμος Τριφυλίας, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσε την παραχώρηση προς χρήση σε αυτόν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οικοπέδου, επιφάνειας 6.786,17 τ.μ., που βρίσκεται στην Κυπαρισσία,ανατολικά της Λαϊκής εντός σχεδίου πόλεως, το οποίο είχε αγορασθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Ο Δήμος Τριφυλίας ζητά την παραχώρηση σ΄αυτόν της χρήσης, του ανωτέρω αναφερόμενου οικοπέδου, συγκεκριμένα δεσμεύεται να το χρησιμοποιεί για τη δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδιών και παιδικής χαράς. Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Δήμου, πλησίον του Δημαρχείου, εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, πρόκειται να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα άθλησης και αναψυχής για τους πολίτες, ενώ δεν αναιρείται ή αποκλείεται η μελλοντική χρήση του ακινήτου για το σκοπό για τον οποίο είχε αγορασθεί, ή όποια άλλη αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας. Με την πρόταση του Δήμου το ακίνητο θα το επιμελείται και θα το φροντίζει ο Δήμος, έτσι ώστε να είναι ευπρεπές και περιποιημένο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button