Τοπικά Νέα

«Πράσινο» φως από το ΠεΣυ για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα

Θετική εξέλιξη αποτελεί η ψήφιση, στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, του πολύπαθου έργου του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα.

Πιο συγκεκριμένα, το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Βελτίωση – Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας (2017-2019)” με κωδικό 2017ΕΠ52600016 σε υποέργο» αφορούσε το έργο «Συντήρηση – βελτίωση δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα» το οποίο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, με τα χρήματα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ύψους 5.1 εκ. ευρώ.

Τα επόμενα βήματα

Ποια όμως είναι τα επόμενα βήματα μέχρι να “μπει” εργολάβος για να ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου;

Από την στιγμή που υπάρχει μελέτη για το έργο, τα επόμενα στάδια προβλέπουν την εντολή δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, τη δημοπράτησή του, την έγκριση του διαγωνισμού και την ανακήρυξη του αναδόχου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ κάτι που σημαίνει πως η σύμβαση θα πρέπει να «περάσει» από το Ελεγκτικό Συνέδριο (είναι πάνω από 245.000 ευρώ). Εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι θα υπογραφθεί και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, αν όλα πάνε καλά, τα μηχανήματα του εργολάβου θα «πιάσουν» δουλειά σε διάστημα 3 μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button