ΕκπαίδευσηΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Πρεμιέρα Πανελλαδικών χθες στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με κατανοητό θέμα – Σήμερα η σκυτάλη στους υποψηφίους των ΓΕΛ

 

ΕΠΑΛ


ΜΕ καλούς οιωνούς ξεκίνησε η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) έκαναν δυνατό παρών » στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.
Βατό ήταν το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις με ένα διαχρονικό κείμενο στο οποίο οι υποψήφιοι με τις παραινέσεις του πατέρα προς τον γιο να αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάπτυξη. Στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας οι υποψήφιοι μας δήλωσαν ότι έγραψαν αρκετά καλά με το θέμα να είναι κατανοητό.
Ο Κώστας Μ. μας είπε ότι έδινε για πρώτη φορά ενώ το θέμα ήταν αρκετά προσεγμένο για να γράψει ένας υποψήφιος ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία. Ο Νίκος Σ. από τα Φιλιατρά τόνισε ότι υπήρχε χρόνος για πλήρη ανάπτυξη του θέματος που αφορά τις σχέσεις εντός της οικογένειας, ενώ ο Δημήτρης Χρ. πρόσθεσε ότι ξεκίνησε να αναπτύξει το θέμα αλλά έδωσε βάρος σε επιχειρήματα. Τέλος η Δήμητρα Γ. εξήγησε ότι ήταν ένα θέμα που μπορούσε ο υποψήφιος να γράφει αρκετά καλά ενώ ο Χάρης Φ. συμπλήρωσε ότι μάλλον το θέμα ήταν αναμενόμενο..
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
Σήμερα Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Η προσέλευση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ φέτος δεν υπάρχουν προβλήματα με την κατανόηση των θεμάτων αλλά και το σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button