Τοπικά Νέα

Προβλήματα στα Φιλιατρά από τη βροχή – Πλημμύρισαν δρόμοι [εικόνες – βίντεο]

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στα Φιλιατρά από την βροχή.

Τα νερά δημιούργησαν μικρά… ποτάμια με χαρακτηριστική περίπτωση στην είσοδο της πόλης, από τους Γαργαλιάνους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο που κατέγραψε με τα κινητό του τηλέφωνο και τις απέστειλε στο gargalianoionline.gr αναγνώστης.

Κάτοικοι μας ανέφεραν πως δεν έχει υπάρξει καθαρισμός της τάφρου που υπάρχει στην είσοδο της πόλης από τα Φιλιατρά, αλλά ούτε και σε γράνες.

Προβλήματα όμως υπήρξαν και στην οδό Δεκατεσσάρων όπου μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του δρόμου, όπου για μια ακόμη φορά, θύμιζε λίμνη.

Οι φωτογραφίες είναι στο ύψος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στην οδό Δεκατεσσάρων.

Προβλήματα υπήρξαν και στην πλατεία από το νερό, αλλά και στην περιοχή του Λυκείου των Φιλιατρών.

Λίμνη και ο δρόμος από το Λαγκούβαρδο μέχρι την Αγία Κυριακή

Λίμνη θύμιζε και ο δρόμος Μαραθόπολη – Φιλιατρά, στο ύψος της Αγίας Κυριακής αλλά και μετά το Λαγκούβαρδο, όπου πλέον δέχεται όλη την κίνηση λόγω του κλειστού δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά.

Σχετικά Άρθρα

30 Σχόλια

  1. Μου κάνει εντύπωση πώς και έγινε αυτό! Αφού ο κος Λεβεντάκης έχει κάνει ασφαλτοστρώσεις παντού! Αλλά βέβαια, χωρίς να περάσει πουθενά αγωγούς ομβρίων…Όσα βλέπει η πεθερά…

    1. Επειδή μάλλον δεν είστε σωστά ενημερωμένος η ασφαλτόστρωση στην περιοχή του Λυκείου έγινε από τον κ. Κατσίβελα οπότε πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε …

    1. Βρέξει θέλετε να πείτε!!!!…. αν υπήρχαν αγωγοί ομβρίων υδάτων δεν θα είχε κανένα πρόβλημα όμως, που είναι οι μελέτες οεο????

  2. Ο “μόνο εγώ μπορώ” αμέλησε να ξεβουλωσει βάνες, φρεάτια και γράνες. Για να μην πούμε ότι η περιφερειακή τάφρος είναι 3 χρόνια ακαθάριστη, μέσα στα βάτα!
    Πώς να μην πλημμυρίσει η πόλη των Φιλιατρών;!!!
    Επαγγελματίες πάθανε ζημιές στα εμπορεύματα από τα νερά που εισχώρησαν στα μαγαζιά τους …
    Αυτός είναι ο Καλλικράτης, αυτό είναι το έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας και μάλιστα με Φιλιατρινο δήμαρχο!
    Μόνη λύση επαναφορά του αυτεξουσιου ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!

    1. Κ Σπάρτακε νομίζω πως έχετε κοντή μνήμη και ξεχνάτε ότι τα Φιλιατρά και πριν 3 χρόνια επι δημαρχίας του προηγούμενου δημάρχου πλημμύριζαν ακόμα και με μικρότερη ποσότητα νερού

      1. Κι επί δημαρχίας του προηγούμενου, πλημμύριζαν τα Φιλιατρά, γι’ αυτό και αναφέρθηκα στο αυτοδιοίκητο. Απλά εδώ και 3 χρόνια που διοικεί ο “μόνο εγώ μπορώ” δεν έχει καθαριστεί ο χαντακας και όχι μόνο. Έγινε κατανοητό;
        Επίσης, να μην ξεχνάμε και τα τραγικότατα λάθη του παρελθόντος… Αναφέρομαι στο τελευταίο Δήμαρχο των Φιλιατρών που έκανε τεραδτιες βλακείες με το αντιπλημμυρικό πχ έκλεισε τη μεγάλη γράνα στο Αγροκήπιο και πλημμυρίζει η κάτω πόλη, όλη η οδός Αναπαύσεως και η 14αρων!
        Να επανέλθει το αυτοδιοίκητο, να αναλάβουν άνθρωποι γνωστές και ικανοί, με αγάπη και όραμα για τα Φιλιατρά!

  3. Τα έργα που έγιναν δεν είχαν προβλέψει ότι θα βρέχει κάποιες φορές το χρόνο? Ή έγιναν με σκοπό να έχουμε πισίνα στα Φιλιατρά????

  4. Εβρεχε μια ωρα και ενα τεταρτο ραγδαια και ασταματητα.
    Ο χαντακας δεν υπερχηλυσε.
    Τα οποια προβληματα απο τους ογκους του νερου εξαφανηστηκαν μετα απο 15 λεπτα.
    Το συστημα δουλεψε.
    Ηταν ενα δυνατο κρας τεστ.
    Ολοι ειδαμε τι προυπαρχει και ποιες αναγκαιες παρεμβασεις πρεπει να διορθωθουν.

  5. Μόνο μία πολύ δυνατή βροχή είναι ικανή να καθαρίσει την Τριφυλία από τα σκουπίδια, τα οποία στην συνέχεια καταλήγουν στις υπέροχες Ελληνικές θάλασσες…

    Ούτε 1 στους 50 από τα 30.000.000 τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα δεν θα επισκεφτούν την Πελοπόννησο, και προφανώς οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν…

    Η Πελοπόννησος όχι δεν ανήκει στον 21 αιώνα, εδώ δεν ακούμπησε καν ο 20ος αιώνας, ο 19ος είδε την Βιομηχανική Επανάσταση, ο 18ος τον Διαφωτισμό, άρα μιλάμε για 17ο αιώνα και πίσω.

    Συμπέρασμα: αν δεν υπήρχαν τα νησιά που συγκεντρώνουν το 95% της τουριστικής κίνησης, το “Ελληνικό οικονομικό θαύμα” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση πως ακριβώς θα ονομαζόταν;

  6. Νερο ευλογημενο σε μια ευλογημενη πολη.
    Και μια γκρινιαρα πολη …, που αντεχει παρολες τις σφαλιαρες που τρωει,και που συντηρει 2000 χιλιαδες αλλοδαπους,το λιγοτερο,σε καθημερινη βαση.
    Ετσι ειμαστε,αυτο ειναι το σκαρι μας.
    ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑ

  7. ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2023-24;
    Ε ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ Η’ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ(ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ)ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

  8. Το ζητούμενο πρωτίστως ειναι να μην έπαθαν ζημιές περιουσίες, όσο για το νερό και την ώρα που έβρεχε, συγνώμη κιόλας που η μητέρα φύση δεν παιρνει μια μια κάθε πόλη/περιοχή και με βάση τις ανάγκες και τις ατελειές της να ρίχνει το νερό που χρειάζεται.
    Εδώ φαίνονται οι μεγάλες παθογένειες της παρούσας δημοτικής αρχής, ένα έργο, οποιοδήποτε έργο, περνά τεστ όταν δοκιμάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες, όλα τ’ άλλα περί μεγάλης ποσότητας και μεγάλης χρονικής διάρκειας βροχής ειναι δικαιολογίες και για γέλια.
    Η καλικρατική δημοτική αρχή για άλλη μια φορά κρίνετε ανεπαρκέστατη στα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

      1. Άντε για το γαμώτο να δεχτώ την δική μου ακίδα, τι δική σας που δεν είναι ακίδα αλλά δοκάρι τη βλέπετε; αυτό που κάποιοι στρουθοκαμιλίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα μα τι παναγία δεν σας πειράζει; ενώ βλέπετε ότι η πόλη πάει κατά διαόλου δεν σας ενοχλεί καθόλου; τόσο ευχαριστημένοι είστε απ’ όλα αυτά; τόσο ευχαριστημένοι είστε από το μεγαλείο της παρούσας δημοτικής αρχής; ότι το καλλικρατικό μοντέλο έχει πετάξει έξω τη πόλη μας το αντιλαμβάνεστε; ο μόνιμος πλέων μαρασμός της που σας έχει γίνει συνήθεια δεν σας πειράζει δεν σας ενοχλεί; σορρυ κιόλας που δεν εξυμνώ από το πρωί μέχρι το βράδυ το Φιλιατρινό μας δήμαρχο αλλά δεν μου το βγάζει, το έργο του δεν λέω ότι είναι ανύπαρκτο αλλά είναι βιτρίνας και φαίνεται κάτι τέτοιες στιγμές.

        Ας συμφωνήσουμε λοιπόν σε κάτι για το καλό της πόλης, ναι να βγάλω εγώ την ακίδα, αλλά να βγάλετε και εσείς το δοκάρι από το μονόφθαλμο μάτι σας, που αντί να το τραβάτε προς τα έξω το σπρώχνετε όλο και ποιο βαθύτερα με συνέπεια αν εγώ έχω καταρράχτη εσείς οι κάποιοι είστε σε πλήρη τύφλωση.

        1. Εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου ρε αιφελ …
          Πιστευεις ντε και καλα οτι για τα στραβα της πολης φταιει η ο δημαρχος η ο καλλικρατης..
          Οταν μυαλα σαν τα δικα σου ασχολουνται πως να μην πεταχτουν τα μπαζα απο τη πλατεια η πως θα κανουμε φιεστα τη μουρια…
          ε τοτε καλα μας κανουν και μας πηδανε οι αλλες πολεις..
          Πηγαινε πιο περα να δεις αναπλασεις κλπ κλπ και βγαλε και το σκασμο και το πυργο απο τα ματια σου …
          Κακομοιρια ντε και καλα …α σιχτιρ παραγινες καλοβλαχε..

          1. Ναί ρε μάγκα! έτσι ειναι, για τα στραβά της πόλης φταίω εγώ και καποιοι άλλοι που δε λιβανίζουμε το έργο του δήμαρχου, όχι ο Καλλικράτης; όχι η δημοτική αρχή; δεν πειράζει ρε φίλος, αρκεί που είστε εσείς να μας δίνετε μαθήματα αισθητικής για το πως ειναι εκείνο το καλύτερο “παραέξω”, όσο για τη μουριά τα έχουμε ξαναπεί, η μουριά ειναι το εμπόδιο στο να γίνει παρκινγκ εκείνο το σημείο. Έτσι λοιπόν εννοεις φιλαράκο την ανάπλαση; αυτα έχεις δει εσύ σαν πολυταξιδεμένο πουλί σε άλλες πόλεις; γιατί αν έχεις δει μόνο κάτι τέτοια να υποθέσω ότι σπάνια βγαίνεις από τα σύνορα της Τριφυλίας και αν βγαίνεις και στην Αθήνα τότε έχεις δει μόνο τα αίσχη του Μπακογιάννη και σε δικαιολογώ.

  9. Ουτε στην Αρκαδιά δεν εχεις παει τρομαρα σου…
    γιατι αμα πηγαινες θα εβλεπες τη κοσμογονια που γινεται με τις αναπλασεις…
    οπισθοδρομικο μυαλο και αρνηση ..

    1. Οι αναπλάσεις είναι απαραίτητες κανείς δε λέει το αντίθετο ειδικά μάλιστα όταν κρίνονται αναγκαίες, φυσικά τεράστια σημασία έχει τι είδους αναπλάσεις κάνουμε, αν είναι αναπλάσεις που δεν έχουν καμία αναφορά και δεν δένουν πχ στο τοπίο, στην ιστορία, στην αρχιτεκτονική του κάθε τόπου τότε καλύτερα να μην γίνονται, από την άλλη έχει τεράστια σημασία αν η ανάπλαση κοστολογείται τόσο όσο της πρέπει, και για να μην ξαναλέμε τα ίδια η ανάπλαση που ήθελε ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στο τεράστιο κόστος των 3+ μυριων απο τη μια και από την άλλη θα μπορούσε να γίνει εξίσου εξαιρετική δουλειά με πολυυυυυ λιγότερο χρήμα

  10. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ..
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ….

    1. Φίλος κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, το δέντρο ΔΕΝ φρενάρει καμιά ανάπλαση, η μουριά ήθελαν να κοπεί για να μικρύνει σε πλάτος το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικία Σπέτζα, έτσι ώστε με την συνολική ανάπλαση της πλατείας – σχέδια νυν δημάρχου/περιφερειάρχη – εκείνο το σημείο να γινόταν παρκινγκ, ΔΕΝ ήθελαν καμιά ανάπλαση πεζοδρομίου, εκτός βέβαια και αν εννοεις το ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ που εκεί ήθελαν να τον ξανακάνουν δρόμο αλλά για άλλους λόγους, και η μουριά εκεί πάλι τους ήταν εμπόδιο στα σχεδιά τους γι αυτό και φαγώθηκαν να την ξεπαστρέψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button