Τοπικά Νέα

Προβολή για την Ποταμιά του Δήμου Πύλου – Νέστορος από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Με ξεναγό τον Γιώργο Σταθόπουλο ολιγομελής αποστολή των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου  οδοιπορικό στην Ποταμιά ένα χωριό διάσπαρτο από πετρόχτιστα σπίτια που μαρτυρούν την αρχιτεκτονική και πολιτιστική φυσιογνωμία και ιδιαιτερότητα των χωριών που είναι «σφηνωμένα» στα Κοντοβούνια.

Ζωντανό  χωριό άλλοτε, σήμερα παραμένει σχεδόν έρημο με την παρουσία του ανθρώπου να περιορίζεται αισθητά και μόνο σε ότι αφορά τη κτηνοτροφία. Ξακουστό για το πανηγύρι του το χωριό και στα σύνορα του Δήμου Μεσσήνης με τον Δήμο Πύλου Νέστορος και μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή, σήμερα αναμένει τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού της πεζοπορίας και των «πολιτιστικών διαδρομών» για να ξαναζωντανέψει. Οσο παραμένουν όρθια πολλά από τα αρχοντικά και τα παραδοσιακά  σπίτια το χωριό αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο που αντικατοπτρίζει την ιστορία της ελληνικής υπαίθρου.

Η πλούσια βλάστηση που το περιβάλλει και η γειτνίαση με τοπόσημα όπως το ΜΑΝΙΑΚΙ  το ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΟΥΦΙΕΡΟΥ κ.λ.π εντάσσει το χωριό  στον χάρτη των αναζητήσεων όσων επιθυμούν να ανακαλύψουν και να εντρυφήσουν στην γοητεία της ενδοχώρας της Μεσσηνίας. Ο στόχος των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης είναι μέσα από το διαδίκτυο να προβληθεί αυτός ο πλούτος και να εγείρει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φυσιολατρών αλλά και των επιστημόνων που μπορούν να αναδείξουν και να βοηθήσουν στην διατήρηση του αρχιτεκτονικού πλούτου του χωριού.

Ρεπορτάζ και λεπτομέρειες από το οδοιπορικό θα καταχωρηθεί στην ομάδα κοινωνικής δικτύωσης των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης και σε ιστολόγια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button