Κόσμος

Προκλητικός Ακάρ: Αν ο Έλληνες συνεχίσουν έτσι, θα τους φανεί χρήσιμο να ξέρουν να κολυμπούν

«Νομίζουμε πως ξέχασαν να κολυμπούν όταν είδαμε την προκλητική τους στάση τελευταία. Αν συνεχίσουν με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στη Hurriyet, ερωτηθείς για δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Ν. Παναγιωτόπουλου, στο Καστελόριζο, σε άλλη μια «εμπρηστική» δήλωση από πλευράς της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός, συνεχίζοντας τη γραμμή των προκλητικών και παραληρηματικών δηλώσεων στην οποία επιδίδονται συστηματικά πλέον Τούρκοι αξιωματούχοι, ισχυρίστηκε πως «παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν τις προκλητικές τους ενέργειες και ρητορική. Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημήσουν την Τουρκία. Γελοιοποιούνται με αβάσιμες συκοφαντίες που δεν εξηγούνται με λογική και δίκαιο. Ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για την επίλυση προβλημάτων, επίμονα αποφεύγουν τον διάλογο. Το κάνουν αυτό και λένε ψέματα πως είναι η Τουρκία αυτή που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνέχεια για την Τουρκία σε τρίτους όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε ένα πρόβλημα Τουρκίας- ΝΑΤΟ, Τουρκίας- ΕΕ ή Τουρκίας- ΗΠΑ. Προσπαθούν να παραπλανήσουν τη διεθνή κοινότητα με αναληθείς ισχυρισμούς για την Τουρκία σε κάθε σχετικό και άσχετο περιβάλλον. Κάνοντάς το αυτό, επιδεικνύουν μια ανήθικη και αντιδιπλωματική στάση. Εξοπλίζουν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς αντίθετα με τις συμφωνίες. Η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφιλεγόμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λένε αυτό, κάνουν θέμα πως απειλούμε την κυριαρχία τους. Αυτοί είναι που εξαπλώνονται. Αυτοί θέλουν 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δικαιοδοσίας για το Καστελόριζο. Κάνουν μάταιες προσπάθειες να εξοπλιστούν για μια ψευδή αντίληψη απειλής. Αυτοί είναι που έχουν διαπράξει πάνω από χίλιες παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από την 1η Ιανουαρίου…ή δεν έχουν καθρέφτη σπίτι τους ή φοβούνται να κοιτάξουν».

Μετά από όλα αυτά, βεβαίως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται πως η Τουρκία «δεν είναι απειλή, μα ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος», και «σκοπός μας είναι το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης και φιλίας»- και σε αυτό το πλαίσιο, φυσικά, δεν παραλείπει να πει ότι η Τουρκία «έχει δώσει την απαραίτητη απάντηση σε όλα τα είδη άδικων και παράνομων προσπαθειών επί του πεδίου και του τραπεζιού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» και να υπενθυμίσει «πόσο σοβαρές ήταν οι συνέπειες της περιπέτειας στην οποία μπήκαν βασιζόμενοι σε άλλους έναν αιώνα πριν».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στα περί πώλησης νέων F-16 στην Τουρκία, λέγοντας πως οι προσθήκες που καθιστούν την πώλησή τους εξαρτώμενη από όρους είναι «απαράδεκτες», προσθέτοντας πως «έχουμε επίσης εναλλακτικές λύσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button