Δήμος ΜεσσήνηςΕκπαίδευση

Προσαρμοσμένα στις έκτακτες ανάγκες άνοιξαν σήμερα τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στο Δήμο Μεσσήνης

Προσαρμοσμένα στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας και με τα απαιτούμενα μέτρα και περιορισμούς, άνοιξαν σήμερα τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας.

Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με νέα δεδομένα. Λιγότεροι μέσα στην αίθουσα και μέχρι 15, εκ περιτροπής διδασκαλία, ένας σε κάθε θρανίο, διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού.

Στα σχολεία του Δήμου μας η επάνοδος μαθητών και διδασκόντων έγινε χωρίς προβλήματα. Την ομαλή μετάβαση διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διευθύντριά του Ελευθερία Νικολοπούλου και τους εκπαιδευτικούς για τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Εξάλλου, η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης ήταν καθ’ όλα προετοιμασμένη, πραγματοποιώντας το προηγούμενο διάστημα, γενικούς καθαρισμούς στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων και των δομών αρμοδιότητάς της. Επίσης, όλα τα σχολεία είχαν εφοδιαστεί με αντισηπτικά, μάσκες και τα απαιτούμενα καθαριστικά για τους χώρους. Διαφοροποιημένο πρόγραμμα ακολούθησαν και οι καθαρίστριες των σχολείων, κάνοντας επαναληπτικούς καθαρισμούς στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Στον Δήμο Μεσσήνης λειτουργούν από σήμερα οι Α΄, Γ΄ και Δ΄ Παιδικοί Σταθμοί καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσσήνης εκ περιτροπής από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Επίσης στις τάξεις τους επέστρεψαν τα νήπια και οι μαθητές του Δημοτικών σχολείων, στα οποία δεν λειτουργεί με υπουργική απόφαση το ολοήμερο.

Οι εκπαιδευτικοί κατά την πρώτη ημέρα της επιστροφής, μετά από δυόμιση μήνες διακοπής, επιφορτίστηκαν πέρα από τα μαθήματα, με την επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button