Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Προσλήψεις 26 πυροφυλάκων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος [λίστα]

Την πρόσληψη 26 ατόμων ΥΕ (πυροφυλάκων) αποφάσισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Ειδικότερα, πρόκειται:

[λίσα7

Στην απόφαση του δημάρχου αναφέρεται ότι “έργο των παραπάνω είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στην οποία θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως: απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ.) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και γενικότερα άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς, παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών.

Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται για πλήρη ετοιμότητα επέμβασης με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου για την καταστολή τυχουσών πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Προκειμένου να επιτευχθούν και να υλοποιηθούν τα παραπάνω μέτρα και δράσεις, γενικό συντονιστικό ρόλο θα ασκεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Μιχάλης Καραβίδας σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους, τους προέδρους κάθε κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου.

Η παρουσία θα είναι καθημερινή με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button