Αστυνομικά

Προσοχή! Νέα απάτη μέσω sms σε κινητά

Η μέθοδός τους είναι απλή. Πρώτα σας στέλνουν από πενταψήφιο αριθμό ένα μήνυμα στο κινητό σας με το οποίο σας παροτρύνουν να επισκεφτείτε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διεκδικήσετε πλούσια δώρα.

“Διαγωνιστείτε και διεκδικήστε πλούσια έπαθλα! Μπείτε τώρα στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)” αναφέρει το πρώτο μήνυμα και αμέσως μετά ακολουθει και δεύτερο μήνυμα, το οποίο αναφέρει: “Αποδείξτε τις ικανότητές σας και το μεγάλο έπαθλο μπορεί να γίνει δικό σας. Μη χάνετε χρόνο. Μπείτε στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)”.

AdTech Ad

Όποιος επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανακαλύπτει ότι πρέπει για να συνδεθεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Xωρίς όμως καν να εγραφείτε ειστε ηδη χρεωμένοι!  Θα σας έρθουν διάφορα μηνύματα!

Εάν δεν δώσετε σημασία σε αυτά ή σε παρόμοια μηνύματα, θεωρώντας ότι είναι κάποια προσφορά, στον επόμενο λογαριασμό θα βρείτε χρέωση για αυτά στο λογαριασμό σας, ακόμα και αν δεν έχετε εγγραφεί για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους. Πολλοί που δεν ελέγχουν τους λογαριασμούς τους πέφτουν θύματα και οι απατεώνες εισπράττουν, μέσω του παρόχου σας, τα ποσά που σας χρεώνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button