Τοπικά Νέα

Προτάσεις – δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για την πόλη

Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Την 28-11-2021, στην αίθουσα του Συλλόγου μας , Αποθήκη 186″, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του περιβαντολλογικού τμήματος μας, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο Γιώργος ο Γκόνης, Πολιτικός μηχανικός, και μετά από εποικοδομητική συζήτηση, εντοπίστηκαν και προτάθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

-Αναζήτηση αποδεκτών για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.
-Εντοπισμός και διάνοιξη περιπατητικών μονοπατιών στα όρια της πόλης μας, με συνεργασία έμπειρων φορέων και την στήριξη χορηγών για την κάλυψη του κόστους, με παράλληλη καταγραφή σε ηλεκτρονικά μέσα.
-Σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή αναζήτηση και τοποθέτηση κομποστοποιητών σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας, ώστε με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, να αρχίσει να γίνεται συνείδηση η διαλογή στην πηγή, σε κάθε νοικοκυριό, και σαν αποτέλεσμα η ελάττωση του όγκου των απορριμάτων που θα καταλήγουν στις χωματερές, ως και η ωφέλεια από το κομπόστ που θα προκύπτει.
-Καταγραφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας.
-Εντοπισμός και καταγραφή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, των ήδη υπαρχόντων σημείων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, όπως γυαλί, χαρτί, μπαταρίες, φάρμακα, κλπ.
-Ανάδειξη και καταγραφή κτηριολογικών στοιχείων της πόλης μας, τοιχοποιϊες, αρχιτεκτονικά στοιχεία, κλπ

Η προσπάθεια αυτή μας αφορά όλους και είναι ευχής έργο η ομάδα μας να πλαισιωθεί με όσον το δυνατόν περισσότερα μέλη, ώστε να αποκτήσει πλουραλισμό, νέες προτάσεις και έργο, που θα μείνει σαν παρακαταθήκη για το μέλλον, ως επίσης θα γίνει και εστία ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των συμπολιτών μας.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button