Τοπικά ΝέαΧώρα

Προχωρά η ανακαίνιση στο Πολιτιστικό Κέντρο Χώρας

Την πορεία της υλοποίησης των εργασιών στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ επέβλεψε χθες το πρωί στη Χώρα ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.
Μαζί με τον Κωνσταντίνο Βέργο πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γαϊτάνη είδαν από κοντά τις προσπάθειες που σταδιακά θα οδηγήσουν στη δημιουργία του Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 12 μήνες. Αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών Α.Τ.Ε. που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.
Στο πλαίσιο της αλλαγής χρήσης των αποθηκών, έχουν προταθεί η διαμόρφωση του χώρου ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, η εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, η απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν τη στέγη του κτηρίου, η θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση και η επίστρωση της στέγης του με ασφαλτικά κεραμίδια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button