Αγροτικά

Πρόβλεψη της συγκομιδής μέσω κινητού τηλεφώνου

Μία εφαρμογή, μέσω της οποίας οι παραγωγοί στην Αυστρία μπορούν να προβλέψουν τα αποτελέσματα της παραγωγής τους, δημιούργησε μία αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας.

Η εφαρμογή Pixofarm υπολογίζει, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από καλλιεργητές στον οπωρώνα, πόσα φρούτα υπάρχουν και σε ποιο μέγεθος θα μεγαλώσουν.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για μήλα, αλλά αναπτύσσεται και η πρόβλεψη συγκομιδής για αχλάδια και εσπεριδοειδή.

Λειτουργία εφαρμογής

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για τη χρήση της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να χωρίσει τον οπωρώνα σε τμήματα και να εισαγάγει δεδομένα σχετικά με την ποικιλία, την περιοχή, τον αριθμό των δέντρων και την ημερομηνία πλήρους άνθισης ανά τμήμα. Η εφαρμογή υπολογίζει τον όγκο του δέντρου και πόσα φρούτα βρίσκονται σε αυτό με βάση τα φρούτα που είναι ορατά μπροστά από την κάμερα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μεμονωμένων φρούτων. Η εφαρμογή μετρά τη διάμετρο και υπολογίζει το μέγεθος στο οποίο θα αναπτυχθούν αυτά τα φρούτα.

Τέλος, σε μια επισκόπηση, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ποιος είναι ο αριθμός των φρούτων ανά δέντρο και ανά εκτάριο, ποια είναι η μέση διάμετρος, η περιγραφή της ταξινόμησης μεγέθους και η αναμενόμενη παραγωγή.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button