Τοπικά Νέα

Πρόβλημα με τη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σε επιστολή της η πρόεδρος του Σωματείου Ειδ. Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, Ευσταθία Γεωργιοπούλου, τονίζει ότι η μεταφορά της οργανικής θέσης γενικής χειρουργικής από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Αττικής “Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ” οδηγεί “ουσιαστικά στο κλείσιμο όχι μόνο της Χειρουργικής Κλινικής, αλλά και όλου του Χειρουργικού Τομέα της Ν.Μ. Κυπαρισσίας”.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Γεωργιοπούλου:

Ενημερωθήκαμε για την περαιτέρω αποδυνάμωση της Ν.Μ. Κυπαρισσίας με την απώλεια μιας οργανικής θέσεως γενικής χειρουργικής, μαζί με τον υπηρετούντα σε αυτή γενικό χειρουργό, κατόπιν μεταφοράς της στην οργανική μονάδα «Αμαλία Φλέμιγκ» του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ», από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας σας.

Κατά την κρίση του υφυπουργού Υγείας, που υπέγραψε αυτή τη μεταφορά θέσεως, τα Νοσοκομεία της Αττικής είναι περισσότερο υποστελεχωμένα σε σχέση με τη Ν.Μ. Κυπαρισσίας!

Η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας φαίνεται να συναίνεσε σε αυτή τη μεταφορά θέσεως, γιατί αυτό προβλέπει ο σχετικός νόμος!

Η Ν.Μ. Κυπαρισσίας μένει με μία (1) μόνο θέση γενικής χειρουργικής, η οποία είναι αυτή τη στιγμή κενή.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τις εξαγγελίες της για το αντίθετο, συνεχίζει το έργο των προκατόχων της.

Αυτή η ενέργεια οδηγεί ουσιαστικά στο κλείσιμο όχι μόνο της Χειρουργικής Κλινικής, αλλά και όλου του Χειρουργικού Τομέα της Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Αυτή είναι η αλήθεια και ήρθε η ώρα να την πουν στους πολίτες της Τριφυλίας ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας.

Σχετικά με τη Ν.Μ. Καλαμάτας, θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου τις επόμενες μέρες από το Σωματείο μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button