Χώρα

Πρόταση για έργα στη Χώρα

 

Ολα τα συνεχιζόμενα και 4 νέα σημαντικά έργα να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το 2022, ζητεί το Συμβούλιο της Κοινότητας Χώρας με ομόφωνη απόφασή του.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος Διονύσης Δημητρόπουλος παρατήρησε ότι “είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. Πέρσι είχαμε καταθέσει 17 προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 και καμία πρόταση, κανένα έργο δεν εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, το θεωρούμε απαράδεκτο. Για το πρόγραμμα του 2022 δεν θα απαριθμήσουμε τα πολλά έργα που πρέπει να γίνουν στην κοινότητά μας, αλλά θα επικεντρωθούμε σε ελάχιστα έργα που πρέπει να συνταχθούν στο πρόγραμμα και απαιτούμε να πραγματοποιηθούν”.

Στην ίδια εισήγηση αναφέρεται ότι αυτά τα έργα για την Κοινότητα Χώρας είναι:

“1) Εφαρμογή σχεδίου πόλης και διάνοιξη των παρακάτω κοινοτικών δρόμων: α) Από το καφενείο Σωτηρόπουλου μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας δρόμος πλάτους 13 μέτρων που θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας. Θα σταματήσει τη διέλευση οχημάτων μέσα από την πλατεία και θα δώσει άλλη όψη στη Χώρα. β) Από την οικία Μπουρλούκα Ευάγγελου μέχρι τον Αγιο Νικόλαο, είναι ένας δρόμος απαραίτητος και θα διευκολύνει τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Νικολάου, καθότι ο πεζόδρομος έχει απομονώσει την εν λόγω συνοικία και για πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τους πολίτες αυτής. γ) Την απαλλοτρίωση της οικίας Δημητρακόπουλου που βρίσκεται επί της οδού Σωτηρίου Οικονομοπούλου.

2) Αγροτική οδοποιία. Η Χώρα, μια καθαρά αγροτική περιοχή, έχει τους χειρότερους αγροτικούς δρόμους, όσες φορές και να περάσει το γκρέιντερ δεν δίνεται λύση. Οι αγροτικοί δρόμοι χρειάζονται τσιμεντοστρώσεις και μικρά τεχνικά έργα.

3) Κατασκευή πεζοδρομίων από τη θέση Κλειδί έως το Κεφαλόβρυσο. Είναι αναγκαίο γιατί σε αυτή τη διαδρομή περπατούν καθημερινά πάρα πολλοί πολίτες και είναι άκρως επικίνδυνο.

4) Ανάπλαση του παλαιού σκουπιδότοπου που βρισκόταν στη θέση Μανούσου Γέφυρα και την ανάδειξη του χώρου αυτού ως ιστορικού, καθότι εκεί έγινε η πρώτη μάχη της ελληνικής Επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα στις 27/3/1821.

5) Αποπεράτωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button