Τοπικά Νέα

Πρόταση για την υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Μάνης από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα

Πρόταση για τη λύση του σοβαρού προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης διατυπώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας – Μεσσήνης – Δυτικής Μάνης, την οποία κοινοποιεί και προς τους δημάρχους των τριών εν λόγω Δήμων της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ζητεί από τον πρόεδρο του πιο πάνω φορέα και τους τρεις δημάρχους να διατυπώσουν την άποψή τους για ενδεχόμενη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος με τη «μεταφορά νερού στη Δυτική Μάνη από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού γίνει η αναγκαία διασύνδεση με τις πηγές του Πηδήματος».

Προς τούτο, σημειώνει ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη -εφόσον συναινούν τα ενδιαφερόμενα μέρη- να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης, μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης.

Η επιστολή

Η επιστολή του περιφερειάρχη κ. Νίκα έχει ως εξής: “Ασφαλώς γνωρίζετε το πρόβλημα υδροδότησης της Δ. Μάνης και ιδιαίτερα της παράλιας περιοχής της. Επομένως, είστε και εσείς κοινωνοί των διαμαρτυριών των κατοίκων και επισκεπτών – ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες – που συνδέονται με τη λειψυδρία και τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει καταβάλει, διαχρονικά, φιλότιμες προσπάθειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, χωρίς όμως το ανάλογο αποτέλεσμα.

Κατά την άποψη της Περιφέρειας ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η μεταφορά νερού στη Δ. Μάνη από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, αφού γίνει η αναγκαία διασύνδεση με τις πηγές του Πηδήματος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αν συμφωνείτε και εσείς, πρέπει να συνταχθεί η αναγκαία μελέτη (Βέρνα, Μ. Μαντίνεια, Αβία, Κιτριές, Καλιανέικα, Κ.Δολοί, Καρδαμύλη, Στούπα, Άγιος Νικόλαος), για την πραγμάτωση της οποίας υπάρχει διάθεση οικονομικής συμβολής από την περιφέρεια με προγραμματική σύμβαση.

ΥΓ.: Από Βέργα μέχρι Κ. Δολούς οι αγωγοί χρήζουν, ενδεχομένως, αντικατάστασης”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button