Δήμος ΜεσσήνηςΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Πρώτο κουδούνι για το 2022 στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου [εικόνες]

Το πρώτο κουδούνι για το 2022, χτύπησε σήμερα στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, όπου οι μικροί μαθητές ξαναμπήκαν μετά από 2,5 χρόνια, στις ανανεωμένες πλέον αίθουσες του εκπαιδευτηρίου τους.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Φύκιρη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Στραβόλαιμο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Μαλλιώτη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πεταλιδίου Μιχάλη Αυγουλέα.
Η διευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Νικολοπούλου, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της μετακόμισης που γινόταν μέσα στις γιορτές, βοήθησαν τα συνεργεία του Δήμου, οι εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και αρκετοί γονείς.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή χρονιά στο ανακατασκευασμένο κτίριο που ύστερα από τις εργασίες που έγιναν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες που επιβάλλεται να υπάρχουν σε ένα σχολικό κτίριο. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χαρά που διέκρινε στα μάτια των παιδιών που επέστρεψαν στο ανακαινισμένο σχολείο τους. Ευχαρίστησε επίσης τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, για τη συνεργασία, την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι να διευθετηθούν τα προβλήματα που παρέτειναν την ολοκλήρωση του έργου. Σημείωσε ακόμα ότι η Δημοτική Αρχή έκανε το καλύτερο δυνατό, προβαίνοντας στην αντικατάσταση τουαλετών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υποδομών για λειτουργία ΚΔΑΠ, που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι με δαπάνη του Δήμου θα γίνει ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο προαύλιο του σχολείου, συντήρηση των κιγκλιδωμάτων περιμετρικά και εργασίες βελτίωσης του μαντρότοιχου στη δυτική πλευρά του σχολείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button