Ελλάδα

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 1,5 εκατ. μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι καλύφθηκε το 40% των κενών. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη , λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό . Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στις 9.30 στον αγιασμό για την ‘έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 7ο δημοτικό Γαλατσίου. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως η οποία ήδη βρίσκεται από χθες στην Λέρο θα επισκεφθεί σχολεία της Λέρου και Καλύμνου για τον αγιασμό. Ειδικότερα, στις 8:00 θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου Λακκίου και στις 8:30 στο Δημοτικό Σχολείο Λακκίου. Στις 9:00 θα παραστεί στον αγιασμό του ΕΠΑΛ και 2ου Γυμνασίου Λέρου. Στις 10:30 θα παραστεί στον αγιασμό του «Νικηφορείου» ΕΕΕΚ, 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Καλύμνου και στις 11.15 θα βρίσκεται στο ΕΠΑΛ Καλύμνου. Σε σχολεία στη Ραφήνα, την Καλλιθέα και Αθήνα θα παραβρεθεί η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στον αγιασμό στο 68ο γυμνάσιο στα Πατήσια.

Ευχές για δημιουργική και ελπιδοφόρα χρονιά στέλνει σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Επίσης μηνύματα προς τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος θα παραστεί σήμερα στο 39ο-141ο δημοτικό σχολείο και 97ο Νηπιαγωγείο στα Πατήσια.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έχει ως εξής:

«Μέ μεγάλη χαρά ἀπευθύνομαι σέ ὅλους σας καί σέ καθέναν ξεχωριστά γιά νά σᾶς εὐχηθῶ μέσα ἀπό τήν καρδιά μου νά ἔχετε μία πολύ εὐλογημένη σχολική χρονιά, γεμάτη ἀπό ἐπιτυχίες, πολύτιμες γνώσεις, νέες φιλίες καί ἀπόκτηση νέων δεξιοτήτων καί ὠφέλιμων ἐμπειριῶν.Τά συναισθήματά σας μιά τέτοια μέρα ὁπωσδήποτε εἶναι ἀνάμεικτα. Τελείωσε τό καλοκαίρι μέ τούς χαλαρούς ρυθμούς του καί ξεκινᾶ μιά ἐκπαιδευτική περίοδος μέ προκλήσεις καί κόπους. Μή διστάσετε νά γίνετε ἐνεργά μέλη τῆς διδακτικῆς διαδικασίας. Σίγουρα θά βγεῖτε κερδισμένοι. Γιατί κέρδος δέν εἶναι μόνο οἱ βαθμοί ἀλλά ἡ ἴδια ἡ πορεία τῆς μάθησης.Σέ αὐτήν τήν πορεία συνοδοιπόρος καί ὁδηγός σας στέκεται διαρκῶς ἡ Ἐκκλησία, ἡ ὁποία στηρίζει τίς ἀνάγκες σας καί εἶναι ἀνοιχτή γιά ἐσᾶς καί τούς προβληματισμούς σας. Ὡς φιλεύσπλαχνη μητέρα σᾶς περιμένει μέ μία ζεστή ἀγκαλιά καί κατανόηση, χωρίς νά κρίνει, χωρίς νά μαλώνει καί χωρίς νά πιέζει, σέ ἕναν ἀνοιχτό διάλογο ὅποτε ἐσεῖς τό ζητήσετε. Νά ξέρετε πώς μέ στοργή, μέ ἀγάπη καί ὑπομονή θά εἴμαστε δίπλα σας σύμφωνα μέ τό πρότυπο τοῦ Χριστοῦ μας!

Εὔχομαι ἀπό καρδιᾶς αὐτή τή σχολική χρονιά νά ἐκπληρώσετε ὅλα τά ὄνειρά σας!Ἡ εὐλογία καί ἡ χαρά τοῦ Θεοῦ καί τῆς Παναγίας νά σᾶς πλημμυρίσει!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button